Mapa profesionala a fostului ministru al Justitiei, Monica Macovei, a fost publicata de Parchetul General.

Documentele acopera perioada 1979-1997, cand Macovei a fost procuror.

Mapa profesionala a Monicai Macovei face referire la rezultatele unui control disciplinar din 1997 al Parchetului General, cand ea era procuror in Parchetul General, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica - Serviciul pentru drepturile omului si criminologie.

Parchetul General era condus la acea vreme de procurorul Nicolae Cochinescu, cu care ea se afla in conflict. In urma controlului, ar fi fost gasite 198 de dosare nesolutionate in instrumentarea Monicai Macovei.

Dupa acest control, Macovei a demisionat, motivandu-si plecarea prin incompatibilitatea in care se afla cu procurorul general.

In urma actiunii disciplinare a Parchetului General, din 1 ianuarie 1997, in urma careia s-ar fi constatat ca ea ar fi dat dovada de "neglijjenta repetata in instrumentarea unor cauze si intirziere repetatata in solutionarea unor cauze", Macovei a fost eliberata din functie, la cerere, incepand cu data de 1 iunie 1997.

Printre motivele demisiei lui Macovei din Procuratura, presa a mentionat faptul ea a dezvaluit numele mai multor procurori care ar fi dispus arestatari ilegale in timpul Mineriadei din 1990.

Un alt episod al conflictului lui Macovei cu Cochinescu s-a referit la moartea unor persoane dintr-un Spital de Psihiatrie si in legatura cu care nu s-ar fi intamplat nimic.

Mapa profesionala a Monicai Macovei facuta publica luni de Parchetul General acopera perioada 1979-1997.

Fostul ministru al justitiei a declarat ca este de acord cu publicarea dosarului ei profesional aratand ca nu are nimic de ascuns din perioada in care a fost procuror.

"Apreciez insa ca publicarea acestui dosar, indiferent de ce contine el, intrucat nu l-am vazut niciodata, ar fi trebuit sa aiba loc dupa instalarea noului ministru al justitiei, oricare ar fi fost el, pentru ca nu consider ca are vreo relevanta in contextul actualei dispute interne", sustine Monica Macovei.

Publicarea documentului a intervenit la doar cateva zile dupa ce Parchetul General a facut publica mapa profesionala a Noricai Nicolai, nominalizata de premierul Calin Popescu Tariceanu la functia de ministru al Justitiei si contestata de presedintele Traian Basescu.