Primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, a anuntat ca a fost finalizat Planul de transport urban, care va fi supus dezbaterii publice pe 15 ianuarie, urmand sa fie implementat din 30 martie 2008, transmite Rador.

Planul ofera solutii pentru fluidizarea traficului prin introducerea de sensuri unice si culoare de circulatie proprii pentru mijloacele de transport.

Videanu a mai precizat ca proiectul prevede reconfigurari ale unor intersectii dar si interzicerea virajului la stanga in unele zone.

Potrivit primarului general, au fost identificate cinci puncte importante din punct de vedere al traficului, si anume Lujerului, Razoare, Piata Sudului, Piata Victoriei si Mihai Bravu cu Iancului, unde vor trebui implementate proiecte corelate de interventii in infrastructura din punct de vedere al sensurilor unice, al culoarelor unice pentru RATB sau al semaforizarii.

In ceea ce priveste aglomeratia in trafic din aceasta perioada, primarul general al Capitalei a declarat ca singura solutie o reprezinta marirea numarului de agenti de circulatie in trafic si suplimentarea mijloacelor de transport in comun.