Eleva de 16 ani disparuta in urma cu o luna din internatul Liceului Economic din Bacau a fost gasita moarta, vineri, in canalul raului Bistrita, un incident similar avand loc si in urma cu un an. Saptamana trecuta o alta eleva care incerca sa se sinucida a fost salvata de colegi.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Bacau, trupul adolescentei a fost observat plutind de un paznic al hidrocentralei de pe canalul de fuga al raului Bistrita, de la intrarea in municipiul Bacau, transmite Mediafax.

Barbatul a anuntat autoritatile, iar la fata locului au ajuns pompierii care au adus la mal trupul neinsufletit al fetei, politistii reusind identificarea acesteia pe baza semnalmentelor date de parintii sai si de reprezentantii Liceului Economic Bacau.

Disparitia fetei a fost semnalata in 28 octombrie de catre reprezentantii Liceului Economic Bacau, unde aceasta invata.

Adolescenta a plecat, in mod voluntar, fara aprobarea pedagogului, din internatul Colegiului Economic Bacau, unde era cazata de la inceputul anului scolar. Colegii fetei au gasit atunci un bilet de adio in care eleva ii cererea iertare iubitului sau.

Pompierii, cu sprijinul scafandrilor din Vaslui, au cautat-o pe fata, originara din localitatea Beresti-Tazlau, mai multe zile la rand in canalul raului Bistrita, dupa ce politistii au gasit portofelul acesteia plutind pe apa. Ulterior, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au renuntat la cautari.

In iunie anul trecut, o alta eleva a disparut din caminul Liceului Economic Bacau, fiind gasita ulterior inecata in canalul de fuga al raului Bistrita.

In urma cu o saptamana, o alta eleva, tot de 16 ani, a incercat sa se sinucida, aruncandu-se in canalul de fuga al raului Bistrita, dupa ce s-a certat cu o colega de clasa. Adolescenta a lasat in sala clasa un bilet de adio in care ameninta ca va recurge la un gest suicidal, indicand si locul. In consecinta, colegii fetei si profesorii de la liceu au mers in zona canalului de fuga al raului Bistrita, reusind sa o salveze pe eleva.