Comandamentul pentru situatii de urgenta se reuneste la Palatul Victoria, la ora 14.00, anunta Mediafax. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute, valabila in aproape toata tara, iar rauri din mai multe judete din tara se afla sub avertizare de inundatii.

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, vineri dimineata, o avertizare hidrologica "cod rosu" pentru fenomene imediate la nivel local pe raul Barzava, in sectorul Gataia - Denta.

Avertizarea este valabila vineri, 24 octombrie, intre orele 8:15 si 14:00 si prognozeaza cresteri de debite si niveluri cu depasirea cotelor de inundatie.

Mai multe rauri din judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Dolj si Valcea se vor afla, in intervalul joi, ora 23.00 - vineri, ora 24.00, sub cod portocaliu de inundatii, potrivit unei avertizari emise anterior de INHGA.

Codul portocaliu vizeaza pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj si Mehedinti, Jiu pe sector aval Filiasi-Racari (judetul Dolj), afluentii Oltului din judetele Gorj si Valcea.

Alte rauri vor fi sub cod galben, conform aceleiasi avertizari.

Astfel, in intervalul joi, ora 3.00 - sambata, ora 12:00, sunt vizate de cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: afluentii Muresului din judetul Hunedoara, Bega-bazin superior, Timis-bazin superior si mijlociu, Moravita, Nera, Cerna (judetele Timis, Caras Severin si Gorj), Drincea (judetul Mehedinti), Jiu - bazin superior si mijlociu (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti), Jiu pe sector Filiasi-amonte Podari (judetul Dolj), afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Sibiu, Gorj, Valcea si Arges).

Tot sub cod galben vor fi, in intervalul joi, ora 23.00 - sambata, ora 12.00, raurile din bazinul superior si mijlociu al Argesului (judetele Arges si Dambovita).

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben de ploi, vant puternic si temperaturi scazute, valabila in aproape toata tara, de miercuri seara pana vineri, la munte si in jumatatea de nord a Moldovei fiind anuntate lapovita si ninsoare.