Un urs a ramas prins, joi, in gardul unei livezi din comuna damboviteana Bezdead, la aproximativ 200 de metri distanta de scoala din localitate, iar politistii le-au cerut cadrelor didactice sa nu le permita elevilor sa iasa din unitatea de invatamant pana cand animalul nu va fi tranchilizat, potrivit agentiei Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Dambovita, Ciprian Vataselu, ursul, care cantareste intre 250 si 300 de kilograme, este prins in gardul unei livezi, pe o proprietate particulara din localitatea Bezdead, iar jandarmii intervin pentru asigurarea zonei.

La ora transmiterii acestei stiri, in zona este asteptata o echipa care sa tranchilizeze ursul, pentru ca acesta sa poata fi scos din gard si eliberat in mediul sau natural.

Jandarmii i-au indepartat din zona pe curiosi, iar politistii le-au cerut cadrelor didactice sa nu le permita elevilor de la scoala din Bezdead sa iasa din unitatea de invatamant pana cand animalul nu va fi tranchilizat si scos din gardul in care este prins.

In ultima perioada, mai multe astfel de incidente au fost semnalate in Dambovita, in special in zona de nord a judetului, in sate din comunele Buciumeni si Pietrosita.

De altfel, in zona de nord a judetului Dambovita in ultimii ani au existat mai multe incidente provocate de ursi.

In septembrie 2012, un batran de 71 de ani a murit dupa ce a fost atacat de un urs in timp ce culegea prune din livada, impreuna cu alte trei persoane, in satul Dealu Frumos din comuna Pietrosita. In aceeasi zi, alte doua persoane, o femeie si un barbat, au fost atacate de urs si ranite, la Buciumeni, localitate invecinata. Ulterior, ursul a fost impuscat, iar la autopsie s-a constatat ca avea rabie.

In septembrie 2013, doua persoane, tata si fiu, au fost atacate de o ursoaica in localitatea damboviteana Varfuri, in timp ce se aflau intr-un grajd din gospodarie. In aceeasi zi, un alt barbat, in varsta de 58 de ani, tot din localitatea Varfuri, a fost atacat de urs, ajungand in stare grava la spital.