Politistii fac, joi, 26 de perchezitii in Bucuresti si judetele Constanta, Caras-Severin, Gorj, Ilfov, Mehedinti, Prahova si Teleorman, la persoane suspectate ca detin ilegal arme, care ar fi fost achitionate din Bulgaria, transmite Mediafax.

Perchezitiile au loc la locuintele persoanelor suspectate in acest caz, fiind facute controale si in mai multe autoturisme, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Romane.

Din cercetarile efectuate pana in prezent de politistii romani si bulgari au rezultat indicii ca, in ultimele 12 luni, 116 persoane ar fi procurat si introdus in tara arme supuse autorizarii, fabricate in Turcia si comercializate de operatori economici din Bulgaria.

Totodata, politistii fac verificari privind respectarea regimului armelor si munitiilor la 12 detinatori de arme, din judetele Prahova, Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.

La perchezitii participa politisti specializati in arme, explozivi si substante periculoase, criminalisti si luptatori ai structurilor de interventie de la inspectoratele de politie ale judetelor vizate si ai Politiei Capitalei. Actiunea este coordonata de Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din Politia Romana.