Un turist care se afla intr-un grup de patru persoane in excursie in Masivul Piatra Craiului a cazut sambata intr-o rapa din zona Castelul Craitei, transmite Agerpres.

Apelul la Salvamont a fost dat in jurul orei 12.30 de persoanele care il insoteau.

"In cautarea turistului au plecat patru salvamontisti de la Salvamont Zarnesti si doi jandarmi de la Jandarmeria Montana. Cei patru turisti se deplasau pe un traseu inchis, nemarcat. Deocamdata nu stim in ce stare se afla persoana accidentata. Grupul de salvamontisti si jandarmi montani au plecat spre turist in jurul orei 13.00, iar din spusele lor le-ar trebui cam doua ore, doua ore si jumatate, pana sa-l aduca la baza muntelui, la Plaiul Foii, unde se afla ambulanta. Este localizat (n.r. turistul), dar traseul este greu din cauza zapezii", a precizat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea.

Potrivi ISU Brasov, turistul ar fi cazut de la o inaltime de 2-3 metri si are dureri la spate.

UPDATE: Turistul cazut in rapa a fost gasit

Turistul a fost gasit in jurul orei 15.15 de salvatori, a precizat pentru Agerpres purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Brasov, Ciprian Aldea.

"Turistul, in varsta de 41 de ani, este constient, comunica cu colegii mei si are dureri la coloana, picioare, maini si escoriatii in zona fetei. I s-a acordat primul ajutor si este transportat cu o achie in zona Valea Tamasului, unde se afla echipajul SMURD. Salvamontistii si jandarmii montani spun ca vor ajunge cu el la baza muntelui in jurul orei 18.00", a mai spus Aldea.