Patrulele terestre si maritime ale Grupului de Nave Mangalia din cadrul Garzii de Coasta au interceptat vineri noaptea 26 de migranti sirieni si doua calauze turce pe plaja din Costinesti, relateaza Agerpres.

Ofiterul de presa al Garzii de Coasta, Marius Ovidiu Niculescu, a declarat ca grupul de 26 de cetateni sirieni, retinut in zona Golfului francez din Costinesti, fusese debarcat pe plaja de la bordul unei ambarcatiuni de mare capacitate de desantare de tip militar, de catre doi cetateni turci. Calauzele ii adusesera in apele romanesti la bordul unui yacht cu vele si ii transbordasera in salupa rapida in dreptul statiunii Costinesti, in larg, la o distanta de patru mile marine.

Intreaga operatiune a autoritatilor romane a fost coordonata de sistemul de supraveghere SCOMAR, care a identificat navele suspecte la o distanta de 15 mile marine, in larg, si a alarmat Garda de Coasta.

Din primele declaratii rezulta ca migrantii sirieni au fost imbarcati clandestin la bordul velierului turistic 'Ebbi' in zona Bodrum si adusi pana in Romania pentru a cere azil politic in Uniunea Europeana, acesta fiind cel de-al doilea caz de interceptare a unor migranti clandestini sirieni adusi in Romania la bordul unor ambarcatiuni turistice, in decursul a trei saptamani.