Ministerul Afacerilor Externe a confirmat miercuri ca un microbuz cu noua cetateni romani s-a rasturnat in Marea Britanie, ca urmare a exploziei unui pneu, iar trei persoane au fost grav ranite si internate, ulterior, in spital.

"O echipa a ambasadei este in drum spre spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a acorda asistenta si protectie consulara in limita competentelor legale", precizeaza MAE, la solicitarea Agerpres.

Misiunea diplomatica a Romaniei la Londra a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe cu privire la producerea, in cursul zilei de miercuri, a unui accident de circulatie, in care au fost implicati noua cetateni romani, pe autostrada M3 intre Londra si Southampton, in zona Old Basing.

"Ambasada Romaniei a intreprins de indata demersuri pe langa autoritatile britanice pentru a obtine informatii cu privire la acest accident. Din informatiile obtinute rezulta ca un microbuz in care se aflau noua cetateni romani s-a rasturnat, ca urmare a exploziei unui pneu, trei persoane fiind grav ranite. Cetatenii raniti au fost transportati la Spitalul General din Southampton", detaliaza MAE.

Un microbuz in care se aflau noua cetateni romani s-a rasturnat pe o autostrada din Marea Britanie, trei persoane fiind grav ranite in accident, a relatat presa britanica, preluata de Mediafax.

Potrivit BBC, accidentul a avut loc miercuri dimineata in zona Old Basing, pe Autostrada M3, care face legatura intre Londra si orasul Southampton (sud).

Soferul microbuzului, in care se aflau noua turisti romani, a pierdut controlul asupra vehiculului dupa explozia unei anvelope. Microbuzul a patruns pe contrasens rupand balustrada de siguranta si s-a rasturnat. Doi pasageri au fost aruncati din masina din cauza impactului.

In total, trei romani sunt in stare critica, a comunicat politia din regiunea Hampshire. Celelalte sase persoane, inclusiv doi copii, au suferit rani moderate. Toti ranitii au fost transportati la Spitalul General din Southampton.

UPDATE 22.00: O romanca de 63 de ani este in stare critica, iar un barbat de 66 de ani si un tanar de 22 de ani, care fusesera in aceeasi stare, nu mai prezinta risc vital, in urma accidentului de microbuz de miercuri din Anglia in care au fost implicati 10 romani, potrivit presei britanice.

Politia anuntase initial ca la bordul microbuzului erau noua persoane. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca in vehicul erau zece oameni, toti cetateni romani, informeaza Mediafax.

Potrivit presei britanice, o femeie de 63 de ani a fost preluata de un elicopter si transferata la sectia de terapie intensiva a Spitalului General din Southampton, fiind in stare critica.

Un barbat de 66 de ani si un tanar de 22 de ani, care erau in stare critica, nu mai prezinta risc vital, fiind internati in spitalul Basingstoke din Southampton.

Alte cinci persoane - trei femei si doi barbati - sunt internati in spitalul Basingstoke avand rani minore. Un baietel de doi ani si o fetita de sase ani au scapat nevatamati, dar se afla la spital ca masura de precautie.

MAE a confirmat, miercuri seara, ca in microbuz se aflau 10 romani. "In microbuzul implicat in accident se aflau 10 cetateni romani. Conform evaluarii initiale, accidentul s-a produs din cauza exploziei unui pneu. In accident nu au fost implicate alte autoturisme", a precizat miercuri seara MAE.

Ambasadorul Romaniei, insotit de atasatul de afaceri interne si de un consul, s-a deplasat la cele doua spitale unde sunt internate victimele, urmand sa poarte discutii si cu politia locala.

Pana la aceasta ora, nu au existat solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani implicati in accident.