Un autoturism in care se afla un copil de cinci ani, lasat singur de tatal sau, care a coborat pentru scurt timp, la cumparaturi, a fost furata de pe o strada din Iasi, hotul abandonand masina, cu tot cu copil, in momentul in care acesta a inceput sa planga, potrivit Mediafax. Incidentul a avut loc vineri dimineata, in zona garii din Iasi, unde un barbat care se afla in masina cu copilul sau, in varsta de 5 ani, a coborat din autoturism, lasand copilul pe bancheta din spate. Barbatul a lasat cheile in contact si a mers la un magazin aflat in imediata apropiere.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, barbatul a sunat apoi la 112, anuntand ca i-a fost furata masina, cu tot cu copil: "Au fost blocate toate caile de iesire din oras. La scurt timp masina a fost gasita abandonata in zona Canta din Iasi, iar copilul se afla langa masina. Cel mai probabil, hotul a abandonat masina dupa ce s-a speriat in momentul in care copilul a inceput sa planga", a declarat Anca Vajaiac.

Conform acesteia, in baza declaratiilor date de copil, care a reusit sa il descrie pe cel care a furat masina, a fost conturat portretul unui suspect, acesta fiind cautat de politisti. Barbatul va fi cercetat pentru furt si lipsire de libertate.