Curtea de Apel Pitesti va judeca, luni, recursul formulat de fostul politist Cristian Cioaca fata de mentinerea masurii de arestare preventiva dispusa de Tribunalul Arges, anunta Agerpres. Dosarul este programat cu incepere de la ora 13:00, la completul Semiurgent 2 din cadrul Sectiei Penale a Curtii de Apel Pitesti, conform informatiilor publicate pe portalul instantelor de judecata. Tribunalul Arges a decis, pe 2 aprilie, mentinerea starii de arest preventiv a fostului politist Cristian Cioaca, trimis in judecata pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu.

Cristian Cioaca este incarcerat la Penitenciarul Colibasi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie. Inculpatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in noaptea de 29/30 august 2007, pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care politistul Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia. Ulterior, inculpatul a transat cadavrul victimei si a transportat fragmentele intr-un loc necunoscut.

Anchetatorii mai sustin ca in noaptea savarsirii crimei, copilul minor al cuplului se afla in apartamentul in care locuiau cei doi soti.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.