Doi angajati ai Exploatarii Miniere Paroseni din Valea Jiului au ajuns, duminica, la Spitalul Municipal Lupeni, cu arsuri pe mai multe parti ale corpului, din cauza unei deflagratii produse la o celula de comanda de unde se alimenteaza cu energie electrica locurile de munca din subteran.

Directorul Societatii Nationale de Inchideri Mine Valea Jiului, Petre Dragoescu, a declarat pentru Mediafax ca doi angajati ai Exploatarii Miniere Paroseni, un inginer si un electrician, au suferit, duminica, arsuri pe mai multe parti ale corpului, din cauza unei deflagratii produse la punctul de alimentare cu energie electrica a locurilor de munca din subteran.

"In urma interventiei la o celula de comanda, a avut loc o deflagratie in urma careia Adrian Chira s-a ales cu arsuri pe fata si pe mana dreapta, iar Vasile Serban cu arsuri pe mana stanga si piciorul stang. In momentul de fata, se afla internati la Spitalul Lupeni, arsurile fiind de gradul unu", a spus Petre Dragoescu.

Potrivit acestuia, inginerul Adrian Chira si electricianul Vasile Serban vor ramane internati in spital pentru supraveghere medicala.

Conform sursei citate, accidentul de munca de la mina Paroseni va fi anchetat de o comisie formata la nivelul unitatii miniere.