O turista care a pornit intr-o drumetie in Muntii Piatra Craiului, pe un traseu interzis in timpul iernii, impreuna cu un grup de prieteni, a cazut, duminica dupa-amiaza, intr-o rapa. Femeia, in varsta de 60 de ani, a fost recuperata de salvamontisti si coborata in siguranta, scapand fara nicio fractura, desi a cazut in gol peste o suta de metri de pe un perete de stanca foarte inclinat, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Salvamont Zarnesti, Ioan Pivoda, turista, in varsta de 60 de ani, a fost coborata in siguranta in zona Plaiul Foii, in jurul orei 20.00, dupa ce a cazut intr-o rapa si s-a prabusit circa 120 de metri pe un perete de stanca foarte inclinat.

Salvamontistii au coborat in rapa dupa femeie si au scos-o in siguranta, aceasta scapand teafara, fara nicio fractura.

"Este incredibil. Nu are absolut nimic. De 37 de ani practic meseria asta si asa ceva nu am mai vazut. A cazut cam 120 de metri pe un perete foarte inclinat si s-a oprit in zapada, in niste scursuri de avalansa. Daca nu se oprea, mai cadea inca vreo 300 de metri. Nici acum nu-mi vine sa cred ca in cadere nu s-a lovit la membre sau la cap de stanci sau bolovani. Nici nu credeam ca o gasim in viata cand am vazut locul unde a cazut. Dar este teafara", a declarat Pivoda, citat de Mediafax.

Femeia a plecat pe munte impreuna cu trei amici din Brasov, desi este pentru prima data cand a plecat in drumetie pe munte pe timp de iarna. Toti cei patru turisti erau imbracati corespunzator pentru munte, potrivit sursei citate.

Salvamontistii au fost anuntati, duminica, in jurul orei 13.00, de unul dintre turisti, de faptul ca o femeie din grupul lor a cazut intr-o rapa, in zona "La Lanturi" din Masivul Piatra Craiului, zona foarte periculoasa in timpul iernii.

Initial, grupul nu a putut lua legatura cu femeia, dar dupa o jumatate de ora au putut vorbi cu ea la telefon.

O echipa de salvamontisti a pornit in cautarea turistei, insa traseul pana la locul respectiv a fost foarte dificil, de circa patru ore.