Un politist in varsta de 30 de ani din localitatea damboviteana Ion Luca Caragiale a fost gasit mort in masina sa, iar prietena lui de 23 de ani este in stare grava la spital, datele aratand ca politistul si-a impuscat iubita cu arma din dotare, apoi s-a sinucis, relateaza Mediafax. Tanara este sora fostului fotbalist de la Petrolul Ploiesti Marian Parsa, care a murit in 2010, la varsta de 23 de ani, in urma cancerului.

Reprezentantii Politiei Dambovita precizeaza, intr-un comunicat de presa, ca politistul gasit mort era angajat al IPJ Dambovita din anul 2004, ultima testare psihologica a acestuia fiind in luna noiembrie 2012.

Potrivit unor surse judiciare, arma din dotare cu care politistul si-a impuscat iubita, apoi s-a sinucis, este un pistol Carpati cu calibrul 7,65 milimetri, care urmeaza sa fie expertizat.

Tanara, Elena Parsa, este sora fostului fotbalist de la Petrolul Ploiesti Marian Parsa, mort in februarie 2010, dupa ce cu patru ani inainte fusese diagnosticat cu cancer.

Tanara lucreaza la Serviciul de Asistenta Sociala al Primariei Vladeni, localitate invecinata comunei Caragiale.

Fata, care a fost impuscata in cap de catre prietenul ei, politist, este in stare foarte grava, la ora transmiterii acestei stiri ea fiind adusa la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

"Este in stare foarte grava, in coma depasita. A fost echilibrata hemodinamic si respirator si a ajuns la Spitalul Floreasca", a declarat directorul Spitalului Judetean din Targoviste, Radu Petrescu, precizand ca pronosticul in acest caz este rezervat.

Potrivit reprezentantilor Politiei Dambovita, cei doi au fost descoperiti de catre colegii barbatului.

"Barbatul era mort, iar tanara a fost gasita in viata si a fost transportata la spital. O echipa de cercetare condusa de un procuror criminalist a inceput o ancheta la fata locului, iar Biroul Intern al Politiei Dambovita verifica modul de folosire a armei si activitatea politistului", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Dambovita, subinspector Alexandra Niculae.

Primele date ale anchetatorilor arata ca politistul si-a impuscat iubita in cap cu arma din dotare, apoi s-a sinucis.

Tanara a fost dusa la Spitalul Judetean din Targoviste, iar potrivit medicilor ea este in coma si urmeaza sa fie transferata la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Colegii politistului spun ca acesta iesise din serviciu sambata seara, iar ulterior s-a intalnit cu iubita sa, cei doi fiind descoperiti duminica dimineata, in jurul orei 6.00.

Politistul locuia in I. L. Caragiale, langa dispensarul localitatii si obisnuia sa parcheze masina in curtea acestei institutii. Duminica dimineata, colegii politistului au vazut masina acestuia parcata in spatele dispensarului, fapt neobisnuit, astfel ca au mers la autoturism sa vada daca s-a intamplat ceva.

Politistul, care este ajutorul sefului de post din comuna, era divortat din toamna anului trecut, insa colegii acestuia spun ca nu crease probleme si ca ultima data fusese testat psihologic in noiembrie 2012.