Instalatiile de transport pe cablu de la altitudini mari din statiunile montane de pe Valea Prahovei au fost oprite, sambata, din cauza vantului care ajunge la viteze de pana la 120 de kilometri la ora, transmite Mediafax.

Instalatiile de transport pe cablu care urca la altitudini mari in Masivul Bucegi au fost oprite, sambata, din cauza vantului care bate cu putere.

Astfel, telecabina din statiunea Busteni, care urca pe platoul Bucegi, in zona Babele, a fost oprita, in conditiile in care vantul bate cu o viteza de peste 90 de kilometri la ora si ajunge, in rafala, la pana 120 de kilometri la ora, a declarat administratorul acestei instalatii de transport pe cablu, Gabriel Panac.

In schimb, in Busteni functioneaza instalatiile de transport pe cablu care deservesc domeniul schiabil Kalinderu, situat la o altitudine de sub o mie de metri.

Aproximativ doua mii de turisti se afla sambata pe partiile Kalinderu 1 si Kalinderu 2, unde stratul de zapada ajunge pana la 40 de centimetri, dar si in parcul de distractii de la baza celor doua partii.

Si la Sinaia, toate instalatiile de transport pe cablu care deservesc partiile de mare altitudine din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, au fost oprite din cauza vantului puternic care transporta zapada.

Purtatorul de cuvant al Primariei Sinaia, Madalina Rosu, a declarat ca sambata este deschisa Partia Noua, amenajata sub traseul telegondolei care urca pana la 1.400 de metri altitudine in Bucegi. Zapada are o jumatate de metru, iar sambata aproximativ o mie de turisti schiaza ori se dau cu snowboard-ul pe Partia Noua.

Si la Azuga telegondola a fost oprita din cauza vantului puternic. In schimb, partiile Cazacu si Sorica au fost practicabile, iar teleschiul si banda rulanta au putut functiona, au declarat reprezentanti ai administratiei domeniului schiabil. Pe cele doua partii din Azuga, unde stratul de zapada depaseste jumatate de metru, se afla sambata aproximativ doua mii de turisti.