Un barbat din Harghita a murit, sambata seara, dupa ce a alunecat si a cazut intr-o rapa adanca, in timp ce incerca sa taie un brad de Craciun intr-o padure din apropierea comunei Corbu, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Harghita, plt.adj. Gheorghe Suciu, a declarat ca, sambata, in jurul orei 21.30, jandarmii montani au fost solicitati prin Serviciul 112 sa intervina in zona Paraul Savului, de langa comuna Corbu, pentru a recupera trei barbati din varful muntelui, dintre care unul era ranit.

Potrivit sursei citate, la serviciul unic pentru apeluri de urgenta a sunat o femeie care a povestit ca sotul ei, impreuna cu doi prieteni, au plecat in padure sa aduca brazi de Craciun.

Unul dintre ei, in varsta de 33 de ani, din comuna Corbu, s-a catarat pe un brad si a inceput sa-i taie varful, insa s-a dezechilibrat si a cazut intr-o prapastie adanca.

O echipa operativa formata din patru jandarmi de la Postul Montan de Ordine Publica Borsec, salvamontistii de la Formatiunea Toplita si o ambulanta SMURD au plecat imediat catre Paraul Savului.

Din cauza terenului accidentat, greu accesibil, masinile n-au mai putut urca si jandarmii, impreuna cu salvamontistii, au strabatut restul traseului, aproximativ trei kilometri, prin padure, pe jos, prin intuneric, pana i-au reperat pe barbati.

Echipajul SMURD nu a mai putut face nimic pentru cel cazut in prapastie, acesta murind din cauza ranilor suferite in timpul caderii.

Trupul neinsufletit al barbatului de 33 de ani a fost transportat cu targa pana la drum si de acolo la morga din municipiul Toplita, unde va fi autopsiat.

Prietenii acestuia nu au avut nevoie de ingrijiri medicale, ei fiind asteptati, la coborarea de pe munte, de catre familiile lor.