Traficul feroviar intre Sibiu si Ramnicu Valcea este blocat, duminica dimineata, dupa ce un tren InterRegio a lovit un tir bulgaresc fara remorca ajuns pe calea ferata, iar locomotiva garniturii feroviare a deraiat in uma impactului, soferul bulgar fiind ranit usor, anunta Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Valcea, subinspector Alina Teodorescu, accidentul a avut loc in comuna Racovita, satul Tutulesti, in apropierea statiei CFR Cornetu.

Sursa citata a precizat ca, deocamdata, nu se cunosc imprejurarile in care tirul bulgaresc a ajuns pe calea ferata si ca, in urma impactului niciuna dintre persoanele aflate in tren nu a suferit leziuni, in timp ce soferul bulgar a fost ranit usor.

"A fost un impact intre tren si tir, autovehicul de tonaj greu ajuns pe calea ferata aflata in imediata apropiere a soselei. Circulatia feroviara intre Sibiu si Ramnicu Valcea este blocata in acest moment. Nu se stie imprejurarea in care tirul a ajuns pe calea ferata, in urma impactului locomotiva trenului de persoane sarind de pe sine. Calatorii din tren nu au fost raniti, insa soferul tirului este ranit usor, nefiind sub influenta bauturilor alcoolice", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Valcea, subinspector Alina Teodorescu.

Primele cercetari arata ca soferul bulgar ar fi adormit la volan, fiind transportat, dupa accident, la Spitalul Brezoi.

La ora transmiterii acestei stiri, la fata locului este asteptata o macara de mare tonaj care sa scoata tirul de pe terasamentul caii ferate, urmand ca locomotiva trenului InterRegio 2066 Sibiu - Ramnicu Valcea sa fie si ea repusa pe sine, calatorii,continuandu-si deplasarea cu autoturisme de ocazie pentru a ajunge la Ramnicu Valcea.

Acesta este al doilea incident de acest gen dupa cel din 9 noiembrie, cand un tren InterRegio a lovit un tir incarcat cu fasole ajuns pe calea ferata, in aceeasi zona in care a avut loc accidentul de duminica.