Politistii Directiei de Investigatii Criminale si Biroului National Interpol din IGPR, alaturi de cei la Furturi Auto din Politia Capitalei si de colegi din sapte tari UE, efectueaza duminica o razie in targul Vitan-Barzesti din Capitala, pentru combaterea traficului de masini furate, relateaza Mediafax.

Oamenii legii verifica autoturismele oferite spre vanzare, in vederea identificarii celor care au fost furate, in special de pe teritoriul altor state, spun reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Cu acelasi prilej, sunt cautate persoane urmarite care se sustrag executarii unor mandate sau sentinte penale.

La actiune participa si 12 politisti din Germania, Austria, Italia, Spania, Finlanda, Franta, Suedia, precum si din cadrul Secretariatului General al OIPC Interpol, specializati in combaterea traficului international de autovehicule furate.

"Actiuni similare, au fost desfasurate si in judetele Timis si Iasi la frontierele cu Serbia, respectiv Republica Moldova unde ofiteri din cadrul Biroului National Interpol - IGPR, Serviciul de Investigatii Criminale Timis, Serviciul de Investigatii Criminale Iasi, Inspectoratul Teritorial de Politie de Frontiera Iasi si Inspectoratul Teritorial de Politie de Frontiera Timis, impreuna cu cei 12 politisti din statele membre OIPC Interpol, au realizat actiuni punctuale pe linia combaterii traficului de autorisme furate. Astfel au fost identificate 4 autoturisme care figurau sustrase din Italia (3), Franta (1), iar un autoturism era insotit de documente false din Spania", precizeaza sursele citate.

In perioada 29 mai - 3 iunie, IGPR, prin intermediul Biroului National Interpol, a organizat o operatiune pe linia combaterii traficului international cu autovehicule furate, cu participarea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, a OIPC Interpol si a 12 ofiteri de politie din alte state membre ale organizatiei.