O fetita de 11 ani din localitatea constanteana Sacele, care a ramas insarcinata dupa ce a fost violata de prietenul fratelui ei, mai mare cu zece ani decat ea, a nascut, sambata dimineata, prin cezariana, un baietel, starea de sanatate a mamei si a copilului fiind buna, relateaza Mediafax.

Fetita a nascut la o clinica privata din municipiul Constanta. Copilul, un baietel in greutate de 3,08 kilograme, va fi botezat Bogdan.

Medicii spun ca atat starea mamei cat si a copilului este in prezent buna, dar urmeaza sa-i mai tina sub observatie pentru a evita aparitia complicatiilor.

Fata a ramas insarcinata dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un prieten al fratelui sau, mai mare cu zece ani decat ea, care obisnuia sa ii viziteze si care a fost, ulterior, trimis in judecata de catre procurorii constanteni sub acuzatia de viol.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada martie - octombrie 2011, Mihai Vasilescu a intretinut mai multe acte sexuale cu fetita in varsta de 11 ani, profitand de imposibilitatea ei de a-si exprima vointa.

"Prin expertiza medico-legala psihiatrica efectuata asupra fetitei, s-a stabilit ca nu a realizat semnificatia si consecintele reale ale unor raporturi sexuale, ceea ce echivaleaza cu lipsa consimtamantului valabil exprimat. In urma acestor acte sexuale repetate, minora a ramas insarcinata", se mentiona in rechizitoriul intocmit de procurorii constanteni.

Mihai Vasilescu, care este prieten cu fratele fetei, a locuit in casa familiei acesteia pe perioada verii, in anul 2011. Ulterior, el a plecat in Botosani, pentru a munci, dar mai venea la prietenul sau la sfarsit de saptamana, si ramanea peste noapte. Mama fetitei a aflat abia la inceputul lunii ianuarie ca fiica ei de 11 ani este insarcinata si a depus apoi plangere la Politie.

Mihai Vasilescu a fost cercetat in stare de arest preventiv, iar pe parcursul urmaririi penale a recunoscut integral faptele retinute in sarcina sa.

In februarie, tanarul a fost trimis in judecata pentru viol.