​Vestea momentului din SuperLiga României vine de la Sepsi Sfântu Gheorghe, acolo unde Cosmin Matei a fost prins dopat, la finalul unui meci jucat cu Universitatea Craiova, disputat la finalul lunii februarie.

Cosmin Matei Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Un titular a anunțat că vrea să plece de la FCSB - Reacția patronului

Cosmin Matei, depistat pozitiv la controlul anti-doping efectuat la meciul dintre Sepsi și Universitatea Craiova

Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut calificarea în play-off, reușind să câștige în ultima etapă a sezonului regulat, contra Petrolului (2-1).

Echipa patronată de Laszlo Dioszegi a început cu un eșec, contra FCSB-ului (2-1), iar covăsnenii au primit încă o veste proastă.

Conform Digi Sport, Cosmin Matei (32 de ani), jucătorul echipei din Sfântu Gheorghe, a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping efectuat la finalul partidei cu Universitatea Craiova, pierdut de Sepsi cu scorul de 3-1.

Potrivit ANAD, în organismul lui Matei a fost depistată o substanță denumită 5-metilhexan-2-amină, care poate fi găsită într-un ulei pe bază de rădăcină de mușcată și care „se traduce printr-un stimulent pe termen scurt, care oferă un plus de viteză, energie și tonus muscular”.

Mijlocașul lui Sepsi nu a fost deocamdată suspendat provizoriu, însă ancheta este abia la început. Urmează audierile, rezultatul probei a doua, iar fotbalistul riscă o suspendare de până la 4 ani, dacă se va dovedi că s-a dopat cu intenție.

„Am fost foarte mirat. Sunt uluit! Nici nu știu ce să spun. Și nici nu vreau să vorbesc deocamdată. Vă rog să mă înțelegeți! E o anchetă în desfășurare. Îmi doresc foarte mult să aflu ce s-a întâmplat, de fapt.

Și de unde a apărut această substanță. Am fost răcit în acea perioadă. Am luat mai multe suplimente, medicamente, dar vom vedea ce ne vor indica analizele.” - a declarat fotbalistul lui Sepsi, potrivit sportpesurse.ro.

Laszlo Dioszegi, patronul celor de la Sepsi, a reacționat și el în acest context și a transmis că îi este greu să creadă că jucătorul s-ar fi dopat voit.

„Am primit și noi la club notificarea în urmă cu vreo două zile. Așteptăm însă și rezultatul probei B. Am rămas însă fără cuvinte. Nu-mi vine să cred că Matei ar fi luat substanțe interzise cu voia lui.

N-am apucat să discut foarte mult nici cu medicul nostru, fiindcă a fost partida cu FCSB. Mi-a explicat însă că nimic din ce a administrat el nu cuprinde substanțe interzise.

Știu că Matei a fost răcit o perioadă. Nu știu exact ce a luat. Dar vă sugerez să așteptăm ancheta pentru a vedea concluziile clare. Ați văzut și la Halep ce s-a întâmplat. Dacă se va confirma însă că Matei e vinovat, vom lua măsurile necesare.” - a spus acesta.

Clasamentul play-off-ului SuperLigii

1. FCSB – 35 puncte

2. Universitatea Craiova – 28 *

3. Rapid – 28 p *

4. CFR Cluj – 27 p *

5. Farul – 25 p *

6. Sepsi Sf. Gheorghe – 22 p *

* Echipele care au beneficiat de rotunjire la înjumătățirea punctelor.