Omul de afaceri rus Andrey Korolev, dat in urmarire internationala pentru inselaciuni de peste 36 de milioane de euro, a fost prins pe o strada din Capitala, el aflandu-se acum in arestul unei sectii de politie din Bucuresti. "La data de 23 mai a.c., politistii Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au depistat, in Bucuresti, un cetatean rus cautat international", se arata intr-un comunicat al Politiei Romane.

Oficiali din Politia Romana au declarat pentru Mediafax ca este vorba despre Andrey Korolev. Barbatul s-ar fi ascuns de mai mult timp in Romania, iar luni a fost depistat si ridicat de pe o strada din Capitala.

El era cautat de mai multe luni de autoritatile din Rusia fiind acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave si abuz in serviciu.

"In sarcina acestuia s-a retinut ca, in calitate de asociat si administrator al unei societati comerciale, prin metode frauduloase, a prejudiciat alte societati comerciale ruse cu 2.675.000.000 ruble (circa 36.000.000 de euro)", se mai arata in comunicatul Politiei.

Andrey Korolev se afla acum in arest preventiv, dupa o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, la Sectia 6 Politie din Capitala. Potrivit oficialilor din Politia Romana, se asteapta acum o decizie a judecatorilor cu privire la cerere de extradare a barbatului in Rusia.