Conducerea Consiliului Militar Suprem din Egipt a cerut populatiei sa inapoieze documentele secrete disparute in timpul atacurilor recente ale protestatarilor, rugand cetatenii sa pastreze confidentialitatea in privinta continutului acestora, informeaza AFP.

Incepând cu ziua de joi, Egiptul s-a confruntat cu atacuri asupra sediilor agentiei pentru securitatea statului, atacuri generate de zvonuri potrivit carora ofiterii de securitate incearca sa distruga arhivele statului. Potrivit reprezentantilor mass-media cateva documente clasificate, care ar putea divulga secretele evenimentelor recente din Egipt, se afla in posesia demonstrantilor.

"Aceste documente contin nume si informatii care ar putea pune in pericol securitatea tarii si a cetatenilor", se precizeaza pe pagina de Facebook a Consiliului Suprem din Egipt.

Sambata mai multe cladiri ale Securitatii statului au fost luate cu asalt de catre manifestantii egipteni aflati in cautare de dovezi privind abuzurile comise de aceasta institutie.

Manifestantii "se îndreapta acum spre Piata Tahrir", locul in care a izbucnit revolta egipteana care a dus la indepartarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak.