Autoritatile orasului Swiebodzin spera ca statuia uriasa ce infatiseaza figura lui Iisus Hristos sa declanseze un miracol economic in Polonia, reprezentand un obiectiv turistic important pentru pelerini. In acelasi timp proiectul a impartit societatea poloneza in mai multe tabere, fiind un subiect extrem de controversat la nivel local, informeaza The Guardian.

Statuia lui Iisus Hristos din PoloniaFoto: Captura The Guardian

Statuia inalta de 36 m este situata pe un deal din orasul polonez Swiebodzin si se afla in momentul de fata in constructie. Localnicii spun ca va intrece in inaltime celebra "Cristo Redentor" din Rio de Janeiro, aceasta din urma fiind cea mai inalta statuie a lui Iisus Hristos din intreaga lume.

Proiectul a impartit societatea poloneza in mai multe tabere: una sustine ca statuia este o expresie a mandriei, alta tabara considera aceasta constructie ca fiind o batjocura la adresa Mantuitorului Iisus Hristos, iar catolicii spera ca initiativa sa fie abandonata.

Inspectorul-sef care supravegheaza constructia a fost amenintat in nenumarate moduri, fiindu-i aruncata chiar o caramida in parbrizul masinii personale.

Sustinatorii proiectului, coordonat de preotul Sylwester Zawadzki, spera ca statuia sa atraga multi pelerini si sa contribuie la cresterea economica a orasului.