Ministerul iranian al Informatiilor a anuntat identificarea unei importante retele teroriste si de sabotaj cu legaturi in Israel, potrivit declaratiilor facute marti de catre oficialitati . Mai mult, a fost chiar arestat un nucleu de mercenari si criminali care colaborau cu reteaua. Ministrul informatiei a dezvaluit chiar ca o parte dintre ofiteri au fost arestati in timp ce se pregateau sa intreprinda o operatiune terorista. Odata cu oamenii arestati ar fi fost confiscate si bombe, pistoale automate si instrumente de comunicatii militare in provinciile de la granita, dar si din centrul Iranului, informeaza AFP.

Operatiunea a dus si la identificarea sediilor miscarii teroriste zioniste, aflate intr-una din tarile din regiune. Iranul anuntase anterior zilei de marti ca a arestat mai multe persoane care lucrau pentru serviciile secrete americane, britanice si israeliene.

In ultimele luni, Teheranul a acuzat Israelul si SUA de faptul ca ar recruta rebeli suniti din provincia Sistan-Baluchistan pentru infaptuirea actiunilor de sabotaj sau pentru misiuni de recunoastere. Totodata si relatiile cu Azerbaidjanul s-au deteriorat in ultimul timp in contextul intaririi relatiei dintre Azerbaidjan si Israel.