Peste 35.000 de oameni au iesit in strada la Manchester protestand impotriva reformelor adoptate de guvernul Marii Britanii. Participanti la mars au fost membrii sindicatelor, studentii, activistii pentru drepturile animalelor, reprezentanti ai laburistilor. Marsul a coincis cu conferinta Partidului Conservator, informeaza BBC.

Cancelarul George Osborne a declarat in timpul conferintei ca oamenii au dreptul democratic de a protesta, insa marsul nu va ajuta cu nimic la cresterea economica a Marii Britanii. Conservatorii au asigurat ca toate restructurarile planuite sunt cu adevarat importante, ca se fac eforturi pentru crearea unor noi locuri de munca si ca este foarte important ca actuala generatie sa nu atraga dupa sine falimentul generatiilor viitoare.

Politia a declarat ca nu au fost incidente majore nici arestari in timpul marsului. Un grup de aproximativ 200 de persoane s-a rupt din multime mergand spre Albert Square unde au intentionat sa stationeze. Unii dintre participanti isi acoperisera fetele cu esarfe si glugi, dar somati de polite au renuntat la protest. Un alt grup a vrut sa ocupe prin forta cladirea Halle Orchestra, dar si acestia au fost impiedicati de politie.