Lovitura de teatru in organizatia doljeana a Partidului Social Democrat. Vicepresedintele PSD Dolj, primarul Craiovei, Vasile Bulucea, a demisionat, ieri, pentru a-si redepune candidatura pentru functia de edil-sef al Baniei, dar din partea Fortei Democrate.

Vasile Bulucea a fost lansat in cursa in timpul unei conferinte de presa fulger care a avut loc la sediul clubului de fotbal “Universitatea Craiova”. Finantatorul Fortei Democrate Dolj, de asemenea si presedinte al CA al “U Craiova”, Dinel Staicu, a anuntat, cu aceeasi ocazie, ca se retrage din cursa pentru primarie, in favoarea lui Vasile Bulucea.

Demisia lui Bulucea din PSD survine deciziei conducerii centrale a partidului de a-l lansa in cursa pentru Primaria Craiovei pe actualul viceprimar, Aurica Solomon.

Totodata, retragerea lui Bulucea are loc in conditiile in care prin Cetatea Banilor s-au tot perindat, in ultima perioada, numerosi membri ai Executivului, care au anuntat cu surle si trambite ca Vasile Bulucea nu este suparat de lansarea candidaturii lui Solomon si a fost de acord cu un loc pe listele de candidati pentru Senat.

Se pare, insa, ca Vasile Bulucea a fost, intr-adevar, deranjat de decizia mai-marilor PSD.

Pe de alta parte, demisia lui Vasile Bulucea din PSD atrage oprobiul conducerii centrale a partidului de guvernamant asupra actualului prefect de Dolj, Ion Calin. Acesta a fost numit in functia de presedinte al PSD Dolj acum cateva luni de zile, tocmai pentru ca a promis ca va face liniste in organizatie.

Ion Calin era secretar de stat in cadrul Ministerului Administratiei Publice si a fost numit prefect si presedinte al PSD Dolj, in timp ce predecesorul sau, Ion Voiculescu (de asemenea presedinte al Consiliului Judetean Dolj) era in concediu de odihna pe litoral.

Motiv pentru care nu este exclus – spun numeroas voci – ca si Ion Voiculescu sa paraseasca barca PSD-ista. Situatie in care organizatia doljeana a partidului de guvernamant ar pierde, pe langa doi oameni extrem de importanti, si o mare parte din membri, care ar “migra” o data cu “idolii” lor.

Chestionat, ieri, telefonic, caci se afla in Bucuresti, prefectul Ion Calin a spus ca nu poate comenta decizia primarului Vasile Bulucea, deoarece legea ii interzice acest lucru, pe perioada campaniei electorale.

Fost ministru al Transporturilor si primar al Capitalei inainte de ’89, Vasile Bulucea a ajuns sa-si depuna a treia candidatura, pentru functia de edil-sef al Baniei, la varsta de 74 de ani. Interesant este faptul ca migratia politica nu este o noutate pentru Vasile Bulucea, dat fiind faptul ca el a candidat, de fiecare data, din partea altui partid, pentru functia de primar al Craiovei.