Desi mai este putin timp pana va fi validat in functia de primar, presedintele PUR, Romeo Stavarache, impreuna cu staff-ul electoral, nu stie exact ce vrea sa faca. Singurul obiectiv pe care marseaza, deocamdata, este unul greu de pus in practica, dupa cum a realizat chiar Stavarache - reducerea taxelor si impozitelor locale... reduse deja o data de Consiliul Local.

Stavarache a combatut si atacat cu vehementa initiativele Primariei fara a demonstra, insa, ca stie ce proiecte sunt in derulare sau care au fost declarate deja eligibile pentru a primi finantari. Acestea sunt concluziile dupa conferinta de presa organita ieri la sediul PUR.

„Suntem convinsi ca va urma o perioada foarte dificila, stim ca nu va fi usor mai ales ca asteptarile sunt foarte mari“, a recunoscut Romeo Stavarache care a promis ca va aduce Bacaul „pe drumul spre normalitate“. Printre promisiuni, Stavarache a mentionat si rezolvarea problemei apei in Bacau.

„Proiectul Batca Doamnei a cazut. Va trebui sa ne gandim la un proiect care sa fie viabil“, a precizat Stavarache, fara sa stie ca la proiectul mentionat s-a renuntat deja cu doi-trei ani in urma, intre timp fiind realizat altul, pentru care s-a si obtinut o finantare nerambursabila - circa 35 de milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru aductiunea de apa din sursa Poiana Uzului.

Finantarea deja aprobata de UE va mai permite si reabilitarea statiei de epurare a apelor uzate a municipiului, construirea unei noi statii de tratare a apei potabile si modernizarea a peste 11 kilometri de retea de canalizare.

Proiectul este finantat in proportie de 75 la suta de Uniunea Europeana, diferenta fiind suportata de administratia publica locala printr-un impumut contractat la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Stavarache s-a laudat in continuare si cu rezolvarea problemei taxelor si impozitelor locale, mai precis, cu reducerea acestora. Acest lucru doar daca va mai fi posibil.

„Vom vedea daca vom mai putea sa reducem impozitele in aceste 6 luni“, a mai declarat Romeo Stavarache, fara siguranta afisata in campania electorala referitor la acest subiect si fara sa stie, din nou, ca potrivit Codului fiscal, stabilirea taxelor si impozitelor locale se face o singura data pe an si pentru urmatorul an fiscal.

Or, in luna mai, Consiliul Local a redus deja cu circa 40 la suta nivelul taxelor pentru anul 2005.