Dupa ce l-a acuzat pe comisarul-sef Lotreanu, comandantul Sectiei 1 de Politie Constanta, ca este protectorul unui cunoscut contrabandist, deputatul Metin Cerchez a primit amenintari cu moartea din partea lumii interlope constantene.

Cel care l-a sunat, in miez de noapte, se numeste Ali Amet si este un cunoscut membru al lumii interlope din Piata Chiliei. Conform declaratiei deputatului, personajul dubios i-ar fi transmis, telefonic: „daca te mai iei de Lotreanu si Pamuc iti luam gatul, iti omoram familia si iti violam nevasta“.

Mai mult decat atat, Metin Cerchez a declarat ca intreaga convorbire cu Ali Amet a fost inregistrata, el considerand ca in spatele amenintarilor se afla comisarul-sef Dumitru Lotreanu.

Din aceasta cauza, deputatul a inaintat catre Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta doua plangeri penale.

Una pentru amenintare, in ceea ce-l priveste pe Amet, si alta pentru instigare la amenintare, de care se face vinovat, in opinia lui Cerchez, Dumitru Lotreanu.

Ieri, ne-am interesat la I.P.J., de unde am aflat ca, intr-adevar, cele doua plangeri au fost inregistrate. Loctiitorul comandantului Inspectoratului, comisar-sef Vasile Balan, ne-a declarat ca a trimis reclamatiile serviciului de cercetari penale, de unde, cel mai probabil, cazul va fi trimis in instanta.

Amenintarea pe care a primit-o Cerchez are la origine o declaratie mai veche a deputatului, pe care acesta a transformat-o si in interpelare la adresa ministrului Administratiei si Internelor. Iata despre ce este vorba! In urma cu aproximativ o luna, Pamuc, condamnat in dosarul „Tigareta Portul Vechi“, fusese semnalat ca stropea cu apa trotuarul din fata Sectiei 2 de Politie.

Totusi, fostul vames isi ispaseste inca pedeapsa de trei ani si jumatate pentru abuz in functie, la care a fost condamnat de catre Curtea de Apel Constanta. Prezenta lui Pamuc la curtea comisarului-sef Lotreanu era destul de dubioasa, mai ales ca seful Sectiei 1 de Politie a mai fost acuzat in cateva randuri de legaturi cel putin ciudate cu lumea interlopa.

Stiind ca Marian Pamuc este incarcerat la Penitenciarul de Maxima Securitate Poarta Alba, ieri, l-am contactat pe comandantul Catalin Bejan, care ne-a declarat ca nici un detinut care-si ispaseste pedeapsa acolo nu a prestat vreodata munca la o sectie de Politie.

Cand a auzit despre cine este vorba, comandantul Penitenciarului a spus ca Pamuc este „pensionarul“ sau din 19 iulie, ceea ce inseamna ca, atunci cand a fost zarit la sectia lui Lotreanu, ispasea in arestul I.P.J.

Atunci, ne-am adresat loctiitorului inspectorului sef al I.P.J. Constanta, comisar-sef Lian Constantin, care ne-a declarat ca, dupa ce s-a intors pentru a fi incarcerat, in urma unei eliberari conditionate, Marian Pamuc a fost oprit in arestul I.P.J. pentru… buna purtare. Astfel, contrabandistul acuzat in cazul „Tigareta Portul Vechi“ a ajuns sa munceasca la Sectia 1 de Politie.

Curios este ca acelasi Pamuc ceruse eliberarea conditionata motivand probleme de sanatate. Dupa ce in presa a aparut declaratia deputatului Cerchez cu privire la acest lucru, infractorul a fost mutat la Penitenciarul Poarta Alba, cu toate ca, in urma controlului M.A.I., s-a constatat ca prezenta sa la Sectia 1 de Politie era perfect legala.

De ce? Comisarul Lian Constantin crede ca din cauza presei… De fapt, razboiul dintre deputatul Metin Cerchez si comisarul sef Dumitru Lotreanu este unul mai vechi. Cerchez l-a acuzat in mai multe ranmduri ca s-ar ocupa de afaceri necurate, printre care si tainuire de dosare penale.

Mai mult decat atat, deputatul a adresat si o interpelare ministrul Justitiei si procurorului general, prin care cerea verificarea unor informatii cu privire la fiul comisarului, Valentin Lotreanu. Raspunsul Ministerului Justitiei a fost ca fiul lui Lotreanu nu este cercetat in nici un dosar penal.