Instalatorul Asociatiei de Proprietari nr. 140 a "deformat" adevarul in fata instantei

In numarul din 25 - 26 septembrie al cotidianului nostru, v-am prezentat cazul locatarului Pospai Vasile de la Asociatia de Proprietari nr. 140 care a fost dat in judecata (pe nedrept) pentru ca nu a permis instalatorului [i celorlalti membri din conducere (pre[edintele, vicepre[edintele [i administratorul) sa intre in apartamentul sau pentru a repara teava fisurata la subsol.

Ca urmare a sesizarilor noastre, vineri, 30 septembrie a.c. ne-am deplasat la fata locului pentru a constata daca situatia este reala. Prima oprire a fost la biroul administratorului Barbu Elena careia i-am solicitat unele nelamuriri.

La cererea noastra de a ne arata delegatia din partea pre[edintelui Lascu Matei de a reprezenta asociatia in actiunile judecatore[ti, dumneaei ne-a spus ca are o astfel de delegatie "pentru mai multe treburi legate de administrarea asociatiei" dar nu a gasit-o.

La un moment dat, a aparut [i instalatorul, Perianu Gica, caruia i-am solicitat sa ne arate, concret, la fata locului, motivul care a constituit actionarea in instanta a locatarului Pospai Vasile. Administratorul Barbu Elena a refuzat sa participe la reconstituirea faptei, motiv^nd ca aceasta problema o va rezolva un avocat platit de Asociatie.

Acesta a recunoscut ca locul fisurii la teava de apa calda a fost la nivelul plafonului de la parter, cauza deteriorarii fiind vechimea ei.

Totodata, a mai recunoscut ca, instalatorii angajati de Pospai Vasile au inlocuit elementul fisurat lung de 0,80 cm [i toata reparatia s-a facut in masca din baia sa prin acea gura de vizitare existenta special pentru astfel de interventii, fara a fi nevoie sa demonstreze masca protectoare [i fara a sparge pardoseala [i plinta aferenta placata cu gresie a[a cum a fi procedat instalatorul.

Pospai Vasile afirma ca cei doi instalatori nu au putut fi citati ca martori la proces pentru a ca nu i-a fost aprobat acest lucru. Ceea ce a recunoscut instalatorul Perianu Gica in fata noastra vine in discordanta cu ceea ce a declarat in fata instantei la data de 10.03.2004.

De asemenea, in [edinta publica din 24 februarie 2004, instanta a admis proba cu martorul Bran Cristian (vecinul de la etajul IV pe acela[i tronson cu p^r^tul) ca fiind neconcludenta, nepertinenta [i inutila solutionarii cauzei.

Acesta a declarat in instanta ca "in acest,moment, Pospai Vasile nu mai folose[te apa calda de la centrala blocului, av^nd centrala proprie, iar acest lucru nu ii da dreptul sa-i impiedice pe locatari sa beneficieze de apa calda".

O alta problema cu care se confrunta Pospai Vasile este cea legata de ocuparea (a[a zisa abuziva), a spatiului destinat spalatorului [i ghenei de gunoi. In data de 20.07.2004, asociatia de proprietari trimite o adresa catre acesta pentru a-l informa ca "are obligatia sa elibereze spatiile pe care le detine in mod abuziv la Bl 7, sc.

1 deoarece sunt spatii de folosinta comuna [i sunt proprietatea tuturor locatarilor". La fata locului, am constatat ca parohul avea in spatiul cu pricina o bicicleta [i alte lucruri marunte, dar [i alti locatari aveau lucruri depozitate acolo.

De asemenea, incaperea de l^nga spalator (sediul fostei administratii) este ocupata in totalitate de o singura familie (apartament 1, scara 1) dar se pare, ca acela nu mai este spatiu comun pentru toti locatarii.

Presedintele asociatiei ocupa functia ilegal

In urma verificarilor facute de noi in registrul cu procese-verbale ale asociatiei nr. 140 a reie[it in perioada mai 2003 - septembrie 2004, adunarile generale [i alegerea pre[edintelui Lascu Matei in functie au fost nestatutare fiind prezente numai trei persoane.

Totodata, nu exista nici un proces verbal din care sa reiasa pre[edintele [i vicepre[edintele au fost validati de comitetul executiv al Asociatiei. Din discutiile purtate cu locatarii, ace[tia sunt nemultumiti de actuala conducere [i ar vrea sa fie propus altcineva.

Interesant este faptul ca, la un moment dat, Pospai Vasile, a fost propus pentru functia de pre[edinte, a fost votat de majoritatea locatarilor, dar la o ora dupa intocmirea procesului-verbal de validare, acesta a fost anulat de actualul pre[edinte [i vice[pre[edintele care au fost de la inceput impotriva ca urmare, Lascu Matei, pre[edinte, Bran Cristian - vicepre[edinte [i Barbu Elena

(administrator, casier, cenzor), ocupa ilegal functiile actuale, nefiind doriti de locatari.

Gaby.b