Drept la replica nepublicabil

* Gelu Socol, fost presedinte al Asociatiei de Proprietari nr. 180, ne-a dezinformat intr-un drept la replica trimis pe adresa redactiei, privind adresele sale inregistrate la Primarie * De cealalta parte, sotia lui Socol Carmen este recunoscuta drept mahalagioaica de toti locatarii si administratorul asociatiei unde au locuit pina in 2001*

In urma articolului publicat de cotidianul nostru, in data de 20 septembrie 2004, privind neregulile descoperite la Asociatia de Proprietari nr. 180, fostul presedinte (1.04.2003 - 1.12.2003) Gelu Socol s-a prezentat la sediul redactiei noastre cu un drept de replica, considerind ca materialul publicat este o calomnie la adresa persoanei sale.

Astazi ne propunem sa lamurim citeva dintre aspectele semnalate de Socol Gelu in petitia sa si sa-l indrumam ca data viitoare sa aduca dovezi concrete in baza afirmatiilor facute.

O prima afirmatie eronata a sa, se refera la materialul nostru intitulat "Apartament vindut fara chitanta", in care se facea clar precizarea ca imobilul a fost vindut in perioada cit a fost presedinte Ion Radu, iar cel care i-a urmat in functie (Gelu Socol), nu s-a preocupat sa recupereze banii (34.702.000 lei).

Dumnealui a inteles din material ca in aceasta perioada el ar fi fost presedintele asociatiei. O alta afirmatie eronata pe care o face, se refera la cele doua adrese trimise la Primarie si inregistrate sub nr. 2998/ 22.01.2001 si 15611/ 06.04.2004, in urma carora nu ar fi primit raspuns. Ca urmare a sesizarii sale inregistrata cu nr. 15611, Primaria trimite pe adresa Asociatiei in data de 22.06.

2004 raspuns in care se precizeaza "avind in vedere petitia dumneavoastra, inspectorii de specialitate, in urma constatarilor facute la Asociatia de Proprietari nr. 180, va transmit urmatoarele: la adresa dvs. inregistrata sub nr. 2998/ 2004 la Asociatia de Proprietari nr. 180, va transmitem ca reprezentantii alesi in urma Adunarii Generale din data de 29.11.2003 si respectiv 13.12.

2003 au declansat procedurile legale de tragere la raspundere de catre organele abilitate a domnului Radu Ion, pentru abaterile constatate pe linia managementului financiar defectuos constatat la predarea acestei activitati catre Durdoi Tinca, contabil autorizat.

La finalizarea procedurilor legale de cercetare, o sa fiti informat si/ sau eventual cercetat, in calitatea ce ati detinut-o de presedinte al Asociatiei de Proprietari nr. 180 pina la data de 13.12.2003. Totodata, presedintele nou ales, Munteanu Gheorghita, a primit lista administratorilor atestati (independenti - fara angajamente la alte A.

P) pentru a angaja pe baza de concurs, pe perioada determinta sau nedeterminata, aceasta categorie de personal la Asociatia de Proprietari nr. 180". Aceasta adresa a fost semnata si stampilata de fostul primar, Anton Lungu.

Tot la capitolul afirmatii eronate scrise in dreptul sau la replica, Gelu Socol spune ca in urma unor nereguli constatate de el, s-a adresat in schimb, pentru lamuriri, in data de 29.02.2004 la presedintele Asociatiei, Munteanu Gheorghita, dar nu a primit raspuns. In data de 1.03.2004, presedintele ii trimite rapsuns cu explicatiile solicitate, iar pe verso era trecuta data de 03.03.

2004 cu mentiunea "am primit originalul" si semnatura lui Gelu Socol. Nu intelegem de ce aceasta persoana minte cu nerusinare, mai ales intr-un drept la replica adresat cotidianului nostru. Toate afirmatiile sale s-au dovedit a fi eronate prin acte justificative.

Procesoman de profesie

Gelu Socol este recunoscut de locatarii blocului G 15 din cadrul AP nr. 180 drept un om scandalagiu si care are zilnic activitate pe la Tribunal. Angajat ca fochist la a Spitalul de Psihiatrie, el prefera sa bata drumurile tribunalului si salilor de judecata, chemind in instanta presedintele, administratorul si pe cine i se pare dumnealui ca-i vorbeste urit. Astfel, in data de 24.08.

2004, presedintele Asociatiei, Gheorghita Munteanu este chemat in instanta de Socol Gelu, in calitate de inculpat, pentru calomnie si injurii.

La dosar au fost depuse declaratia sa si a sotiei sale, din care reiese faptul ca reclamantul ar fi fost admonestat, injurat si dat afara de presedinte pentru ca a solicitat niste lamuriri privind incasarea nejustificata a unor sume de bani, la intretinere in perioada 01.01.2004-30.04.2004. Socol Gelu declara ca "la injuriile care i s-au adresat a fost martor administratorul Drimbu A.

si Grigorenco Lizica, locatara a blocului G 15, sc. 1, apt. 3, parter". Totusi aceasta locatara declara in instanta : "in seara zilei de 19.05. 2004, ora 19.

00, ma aflam in sediul AP pentru a plati intretinerea si in momentul cind discutam problema instalarii contuarului de gaze la apartamente cu presedintele, a venit numitul Socol Gelu care i-a cerut administratorului anumite explicatii, la diferenta de apa din listele de plata". Vazind ca nu este multumit, presedintele Munteanu Ghe. l-a indemnat pe Socol G.

sa reclame unde vrea daca nu intelege explicatiile. In acest moment, reclamantul "a inceput sa injure, s-a repezit la bataie, si a fost dat afara din sediul asociatiei", continuind scandalul pe scara astfel incit locatarii au fost nevoiti sa-l alunge.

"Dupa o jumatate de ora a venit sotia lui Socol Gelu care a inceput si ea sa injure pe motiv ca i-a enervat sotul, fiind calmata cu greu sa nu mai faca scandal deoarece era in timpul programului de incasari, perturbind activitatea asociatiei. Facem precizarea ca citatele apartin declaratei in scris data ca martor de Gregorenco Lizica si datata 19.05.2004.

Pentru a ne lamuri de prestatia domnului Socol, ne-am deplasat ieri, 6 septembrie, la sediul Asociatiei de Proprietari nr.377, Bloc 29 unde am stat de vorba cu administratorul Tudoran Luminita.

Dumneaei ne-a dat referinte atit bune cit si rele despre familia Socol: "Eu sunt administrator de 12 ani la aceasta asociatie si pot sa va spun ca nu am avut probleme de felul celor actuale cu aceasta familie. Totusi, Socol Ofelia Carmen, sotia lui Socol Gelu era foarte impulsiva si recalcitranta. Pot sa va spun ca este mahalagioaica de profesie.Comportamentul ei este ceva de speriat".

Totodata, ne-am deplasat si la sediul Asociatiei de Proprietari nr.180, din dorinta de a sta de vorba cu locatarii. Majoritatea oamenilor cu care am stat de vorba ne-au relatat incidentul de zilele trecute cind familia Socol a facut scandal, au tipat si considera in continuare ca sunt nedreptatiti de actualul presedinte.

Ne intrebam si noi, din 120 de proprietari ai Asociatiei, de ce numai cei doi si inca o persoana, Caroiani Ion, sunt nemultumiti de activitatea actualului presedinte, iar restul locatarilor au numai cuvinte de lauda la adresa lui.

Gaby.b