Venit sa participe la o licitatie, directorul unei firme bacauane a fost tinut cu forta in curtea societatii Transelectrica de catre doi gardieni publici. Directorul a vrut sa iasa pe poarta, dar a fost tarat de gardieni inapoi in curte spunandu-i ca este retinut desi gardienii publici nu au voie sa opereze arestari.

Robert Sfetcu a intrat cu masina pe poarta sucursalei Transelectrica Bacau in jurul orei 13. Un gardian i-a spus ca nu are voie cu masina acolo, Sfetcu i-ar fi cerut o legitimatie, iar de aici a pornit conflictul. A mai venit un gardian, a inceput cearta.

Cand sa iasa din curte, gardienii l-au impiedicat, spunandu-i ca este retinut! Nevenindu-i sa creada, Sfetcu a sunat la redactia ziarului Desteptarea si la politie. La aparitia echipei de ziaristi, directorul a mai avut o tentativa de a iesi, mai mult pentru a verifica daca este intr-adevar retinut.

Aflat cu vreo doi metri in afara curtii Transelectrica, pe strada, Sfetcu a fost insfacat cu brutalitate de cei doi gardieni si tarat inapoi in curte. Gardianul public cu insigna nr. 378 s-a luat apoi de cameramanul de la Alfa TV, care filma incidentul din strada.

Inventand legi aberante, el a spus ca este interzisa filmarea in incinta unei companii nationale! Mergand pe aceeasi cale, a spus ziaristilor ca gardienii publici au dreptul sa retina oameni, cu toate ca nu au. Au urmat mai multe discutii, in care s-a bagat si un tip care sustinea ca e comandant de grup la Corpul Gardienilor Publici Bacau dar n-a vrut sa spuna si cum il cheama.

A aparut si o masina de la Gardienii Puiblici cu vreo doi care pareau mai sefi. Acestia au vrut sa-l imbarce pe Sfetcu si sa-l duca ori la sediul lor, ori la politie, dar el a refuzat sa se urce in masina, spunand ca poate sa mearga si pe jos. Pana la urma, directorul a iesit din curte fara sa mai fie bruscat.

Nu a fugit, ci a mers direct la Sectia 2 Politie, unde a depus o plangere pentru retinere abuziva.

Trebuie mentionat ca, timp de o jumatate de ora cat echipa de ziaristi a stat la poarta Transelectrica, au intrat fara sa fie verificate o gramada de masini, printre care una de distributie, alte de la o scoala de soferi, un Audi A6... Gardianul nr. 378 s-a straduit sa convinga presa ca toti soferii acestora sunt salariati ai Transelectrica.