S-a demonstrat, din nou, ca atunci cand este vorba de o "lupta" intre politic si justitie, cei din UDMR inving.

La fel s-a intamplat si ieri, cand, contrar strategiei de organizare judecatoreasca a Ministerului Justitiei, s-a inaugurat la noi in judet, mai exact in proaspatul oras Sangeorgiu de Padure, o noua judecatorie, tocmai inainte ca maghiarii de pe Valea Tarnavei Mici sa-si de-a votul candidatului la presedentie sustinut de UDMR.

Au fost prezenti la taierea panglicii, senatorul Frunda Gyorgy, (care si-a asumat aceasta realizare, punandu-l undeva in umbra pe colegul sau Kerekes), deputatul Kelemen Attila, ministrul Cristian Diaconescu, presedintele Curtii de Apel Targu Mures, Floarea Grosu, iar intr-un tarziu, fara a fi prea mult laudati, deputatul Kerekes Karoly si presedintele

Consiliului Judetean, Lokodi Edita. Judecatoria isi va porni activitatea incepand cu 1 ianuarie 2005. Deocamdata, legat de schema de personal, se stie doar ca vor fi 3 judecatori. Investitia s-a ridicat undeva la 7 miliarde de lei iar noua judecatorie va deservi cca 40 de mii de locuitori. Numarul dosarelor din acea zona a fost estimata la cifra de 1000.

Avocatii maghiari si-au deschis deja cabinetele, Frunda urandu-le si acestora mult succes. Diaconescu este o simpla marioneta

In timpul campaniei electorale din primul tur, ministrul Cristian Diaconescu, prezent la Targu Mures, declara ca Judecatoria Sangeorgiu de Padure nu este un lucru prioritar si ca in viitorul apropiat nici nu poate fi vorba de deschiderea ei.

In plus, ministrul care se pare ca nu este altceva decat o marioneta in mana politicienilor a declarat ca la nivel de tara se vor desfiinta 11 judecatorii si ca oricum in judetul Mures numarul lor este prea mare. "Nu prea mai stiu judete care pe o raza de 40 de km sa aiba cate o judecatorie".

Floarea Grosu, atunci cand deputatul Kelemen Attila a declarat ca Judecatoria Sangeorgiu se va deschide a dezmintit aceste afirmatii. Mai mult, toata chestiunea era prezentata ca o greseala a Andreei Ciuca.

E clar ca este nevoie de judecatorii si ca cea de la Sangeorgiu e bine venita, dar nu in contextul in care la Tarnaveni exista doi judecatori din care unul delegat iar la nivel de tara trebuiesc desfiintate 11 instante.