In plus, de-a lungul timpului, ofertele de servicii in acest domeniu au fost completate de profesionalismul si responsabilitatea echipelor de economisti care activeaza in asemenea organizatii.

Gabriel Popescu - jurist de profesie - managerul general al unei societati ce ofera solutii complete in domeniul financiar-contabil, considera ca in Romania acest domeniu inca nu este apreciat la justa valoare.

Declarandu-se total impotriva rutinei, Gabriel Popescu vede contabilitatea ca pe un organism viu si incearca sa stearga din mintea oamenilor cu care colaboreaza acea imagine de contabilitate statica.

Politica societatii pe care o conduce este aceea de a pune accentul pe tineri, lucru de care a fost adesea acuzat, pe motiv ca acestia nu au experienta.

Serviciile principale oferite sunt cele de contabilitate, consultanta financiar-contabila, precum si birotica/secretariat. „Intotdeauna am comparat contabilitatea cu un sistem circulator la om. Daca sistemul nu functioneaza, intervin o gramada de anomalii.

Nu poti face contabilitate daca nu esti pus legislativ foarte bine la punct“, precizeaza Popescu. Acesta mai spune ca si la ora actuala patronii inca se gandesc la modelul vechi de contabil.

„Ceea ce nu inteleg patronii este ca noi facem contabilitate pe baza unor documente, nu pe vorbe si daca nu exista o colaborare, nu poti face ceva cum trebuie“, adauga Popescu, multumit de modificarea efectuata in Legea nr. 300/ 2004.

Acesta considera ca modificarea este binevenita si ca astfel incep sa se miste lucrurile si in domeniul contabilitatii, unde, acum, nu oricine care a facut trei luni cursuri de contabilitate poate ajunge contabil.

In ce priveste societatea pe care o conduce, Gabriel Popescu ne spune ca fiinteaza din anul 2000, „pe o piata in care foarte putini erau cei care ne acordau o sansa“.

Mai departe, acesta completeaza: „Am fost primii care au combinat contabilitatea cu sfatuirea, consilierea juridica, in care patronul sa si invete, sa stie despre ce este vorba. Din pacate, nici la acest moment nu se cer patronilor, la infiintarea societatilor, minime cunostinte de contabilitate“.

Popescu a preferat sa demareze o asemenea afacere pentru ca este un domeniu de activitate care va fi mereu cautat. Ceea ce il deranjeaza este concurenta neloiala facuta de unii angajati, chiar la inceput avand astfel de experiente neplacute.

In acesti ani de la fiintare, afacerea a evoluat bine, ritmul de crestere a cifrei de afaceri situandu-se intre 25-75% pe an. Dupa primele patru luni, firma se afla deja in profit. Singura problema, o mare perioada de timp, a fost cu personalul angajat, dar si cu clientii, care nu percep foarte bine importanta contabilitatii.

Angajatii erau, intr-adevar buni profesionisti, dar nu aveau mentalitate de luptator.

In final, Gabriel Popescu ii sfatuieste pe tinerii intreprinzatori sa se orienteze mai degraba catre idei noi de afaceri, sa vina cu ceva nou pe piata, pentru ca multe domenii au ajuns sa nu prea mai fie cautate.