Todea a solicitat demisia de onoare tuturor directorilor din Casa de Pensii Salaj dupa ce la un control efectuat vineri la ora 15.30 nu a gasit prezenta nici o persoana din structurile de conducere iar dintre cei 48 de angajati erau prezenti doar sapte.

„Am ramas absolut socat, ca la o institutie de o asemenea importanta la ora aceea sa nu ai cu cine discuta. Aici nu exista scuze", a declarat Todea, adaugand ca explicatiile directorului interimar au fost „absolut aiuristice".

„M-am simtit ca in comunism, la intrecerea socialista", a declarat prefectul despre discutia de ieri cu conducerea Casei de Pensii.

In consecinta, prefectul va trimite azi o adresa ministrului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, prin care solicita eliberarea din functie a tuturor directorilor de la Casa de Pensii Salaj. „Consider ca motivele sunt suficiente pentru a le cere demisia", a mai spus prefectul.

De mentionat ca directorul interimar al Casei de Pensii Salaj, Florian But, a fost membru PD. Todea a tinut sa fie prezent vineri la Casa de Pensii Salaj dupa ce o adresa remisa joi Prefecturii de catre Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale informa despre punerea in plata in Salaj, incepand cu luna martie, a 2.350 de dosare de pensie recalculate pentru persoanele pensionate inainte de anul 1980.

CNPAS stie

Conducerea Casei Nationale de Pensii a fost sesizata ieri de cotidianul nostru referitor la intentia prefectului Todea. Am solicitat punctul de vedere al CNPAS referitor la intentia prefectului Todea, insa pana la inchiderea editiei nu am putut obtine un raspuns oficial in ciuda insistentelor.

Nici secretarul general Petre Ciotlos, care asigura interimatul pe postul de presedinte al CNPAS, nici secretarul general adjunct Doina Parcalabu nu au putut fi contactati. Avem informatii certe insa ca Parcalabu a purtat ieri o discutie cu directorul CJAS Salaj, Florian But.

But nu vrea sa plece

But sustine ca nu exista motive din cauza carora sa-si inainteze demisia solicitata de prefectul Todea si ca vineri la vizita prefectului era plecat la examenul unui master in administratie derulat la Facultatea de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca in colaborare cu

Institutul National de Administratie. Informatia a fost confirmata ieri de reprezentantii facultatii. „Nu consider ca am motive legale sa-mi dau demisia. Am facut performanta si asta se poate dovedi", a declarat But. In opinia sa, responsabili pentru faptul ca aproape toti angajatii sai lipseau vineri la ora 15.30 sunt cei doi directori adjuncti, carora But le-a cerut o nota explicativa care va fi prezentata maine prefectului.