COMUNICAT DE PRESA

Printr-un mesaj adresat revistei economice FINANCIARUL, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale „Cartel ALFA”, domnul Bogdan Iuliu Hossu, a precizat ca organizatia pe care o conduce sustine necesitatea introducerii taxarii la secunda din primul minut pentru toti operatorii de telefonie mobila si fixa care activeaza in Romania.

„CNS «Cartel ALFA» a sustinut de mult timp acest lucru si evident prin prezenta va comunicam ca sustinem demersul dumneavoastra si sintem gata de a actiona”, se precizeaza in mesajul semnat de presedintele Bogdan Iuliu Hossu.

CNS „Cartel ALFA” reuneste 40 de federatii profesionale si 2 organizatii asociate, acestea reprezentind interesele a 1.000.000 de membri.

CNS „Cartel ALFA” are in componenta federatii atit din domenii private, cit si publice, din toate ramurile de activitate.

Revista economica FINANCIARUL, publicatie editata de Agentia de Presa si Publicitate DS PRESS Iasi, a solicitat Presedintiei, Guvernului, Parlamentului, Avocatului Poporului, Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor

sa demareze procedura legala in vederea emiterii unui act normativ/legislativ care sa instituie obligativitatea taxarii la secunda din primul minut pentru toti operatorii de telefonie fixa si mobila care activeaza in Romania.

Dupa estimarile revistei FINANCIARUL, prin sistemul de taxare utilizat (la minut), cei mai importanti operatori de telefonie fixa si mobila din Romania (ROMTELECOM, ORANGE si MOBIFON-CONNEX) incaseaza suplimentar, in detrimentul abonatilor, peste 250 miliarde lei/luna, suma la care se adauga TVA.

Astfel, statul incaseaza si el, tot din banii abonatilor, numai sub forma de TVA, aproximativ 50 miliarde lei/luna.

In concluzie, in Romania, consumatorii de servicii de telefonie platesc suplimentar si necuvenit circa 3.600 miliarde lei/an, fara ca institutiile competente ale statului sa intervina pentru protejarea cetatenilor fata de aceste practici cel putin scandaloase, ca sa nu le spunem „jaf la drumul mare, pe fata si la lumina zilei”!

Revista FINANCIARUL