In opinia consilierului, Doru Damian, pe scena politica se joaca aceeasi piesa cu alti actori

Adunarea Ligii Alesilor Locali ai PSD s-a bucurat de prezenta presedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a membrilor de partid primarilor si consilierilor din judet. Prezent la aceasta reuniune, consilierul Doru Damian a tinut un discurs furtunos legat de ceea ce ar trebui sa faca PSD-ul de acum inainte, criticand printre altele si actuala putere.

In opinia sa, "adunarea LAL reprezinta un moment important in redefinirea pozitiei PSD pentru a contracara masurile vindicative ale Aliantei Departe de Adevar impotriva propriilor cetateni.Tactica pamantului parjolit pe care o foloseste actuala putere nu este noua ci reprezinta reeditarea expresiei "dupa noi potopul" atat de bine cunoscuta noua dupa experienta Conventiei Democrate".

Consilierul municipal polemizeaza politic cu noua putere considerand ca "unii actori au mai imbatranit, altii si-au schimbat machiajul, cativa figuranti au capatat roluri principale dar piesa a ramas aceeasi. Elocvent este exemplul Brailei unde asistam la o mascarada de proportii in sensul ca aliatii de ieri(..) ataca astazi direct, declarandu-se opozanti ireconciliabili.

De fapt, prin comportamentul lor nu fac altceva decat sa scoata in evidenta lupta acerba pentru satisfacerea intereselor personale, singurul lor ideal".

Discursul consilierului Damian vizeaza aroganta, insuficienta si lipsa de comunicare practicate de unii "asa-zisi lideri PSD-isti contrafacuti" si, in final, revenind la sentimente mai bune, declara ca "alesii locali si parlamentari ai Brailei au sarcina de a dovedi principiile de baza ale social-democratiei iar pentru aceasta e nevoie de o schimbare profunda de mentalitate (..

) care sa ne duca la castigarea alegerilor parlamentare din 2008 si a celor prezidentiale din 2009, aceasta daca povestea anticipatelor nu va inceta sa mai fie o fictiune". Pentru a raspunde declaratiei consilierului Doru Damian, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu a declarat ca "aroganta de care vorbeste Doru Damian a fost mai mult la centru decat in plan local.

La Braila organizatia PSD este un model dar cu carente. Important este ca discutam in mod civilizat si sa ajungem la concluzii bune pentru binele si interesul partidului. Este regretabil ca am avut o gramada de programe incepute si nu mai putem sa le continuam. In Braila nu se mi bate un cui, nu avem locuinte sociale suficiente.

Aceasta instabilitate economica pe care o afisam astazi si aceasta lipsa vadita de lichiditati nu face altceva decat sa puna semne de intrebare asupra starii economice a intregii tari".

In opinia sa cota unica de impozitare nu face altceva decat sa-i imbogateasca tot pe cei bogati iar saracii cu salarii sub 10 milioane vor ramane la fel de saraci, acestia din urma fiind nevoiti sa suporte majorarile de preturi. "Noi incercam sa facem o analiza la ceea ce se intampla acum in tara.

Trebuie sa avem o pozitie comuna si din cand in cand sa dam un semnal si un punct de vedere" sustine presedintele CJ.

Ada Mihalian