Notiunea de mediu de afaceri este foarte larga. Un mediul de afaceri sanatos influenteaza in mod direct toate activitatile economice.

In calitate sa de coordonator al acestui domeniu, Gheorghe Copos, vicepremier, ne-a declarat ca are in vedere aplicarea mai multor masuri pentru imbunatatirea mediului de afaceri si pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Acesta are in plan construirea unor noi centre de afaceri, inclusiv modernizarea parcurilor industriale existente deja in Romania, in colaborare cu parteneri straini pentru a beneficia, pe langa aportul de investitii directe, si de un important transfer de know-how, de experienta si cultura antreprenoriala a acestora pentru valorificarea potentialului

economic deosebit si a infrastructurii solide existente mai ales in zona estica a Romaniei, in Moldova.

„In alta ordine de idei, voi face demersurile necesare pentru ca, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, sa pot introduce disciplina «educatie antreprenoriala» la nivelul tuturor formelor de invatamant.

Studierea unei astfel de discipline inca de pe bancile scolii va avea numai efecte benefice pentru cei care vor deveni oamenii de afaceri, specialistii si conducatorii de maine“, a incheiat Gheorghe Copos.