Rep: Stimata doamna viceprimar, in cadrul statutului Ligii Alesilor Locali al Aliantei DA, cap.IV, art.23 se precizeaza faptul ca reprezentantii PNL si PD alesi sau numiti in functii in autoritatile administratiei publice locale(...)

nu vor face declaratii publice referitoare la deciziile sau actiunile celorlalti reprezentanti ai Aliantei de natura sa aduca prejudicii imaginii acestora sau bunei colaborari in cadrul Aliantei. Nu considerati ca prin declaratiile facute de Primarul Constantin Cibu(PNL) referitoare la membrii PD a fost incalcat acest articol din statutul LAL?

Daniela Vasioiu: Daca analizam declaratiile domnului primar la adresa colegilor de Alianta vom constata ca acestea au fost facute neglijent, neputand fi vorba de incalcarea cu buna stiinta a prevederilor stipulate expres in statutul Ligii Alesilor Locali ai Aliantei D.A. al carui presedinte este, la nivelul judetului Braila.

Domnia sa nu a facut aprecieri cu privire la "deciziile sau actiunile membrilor P.D." dar, cu certitudine, afirmatiile sale au adus prejudicii imaginii Aliantei si au condus la unele sincope in colaborarea din interiorul acesteia, chiar daca aveau la baza doar simple supozitii. Sper ca asemenea situatii sa nu se mai repete.

Rep: In timpul campaniei electorale, s-au facut multe promisiuni la nivel local.Cate dintre acestea credeti ca se pot indeplini in conditiile in care colaborarea dintre primar si consilierii PD inca "schioapata"?

D.V. Promisiunile facute in timpul campaniei electorale nu au nici o legatura cu modul concret in care se lucreaza in Consiliul Local Municipal. Aceste promisiuni trebuie concretizate intr-un program cu derulare pentru intreg mandatul pe care l-a obtinut domnul primar prin votul brailenilor. Acest program odata elaborat si supus atentiei C.L.

M Braila, cu certitudine va fi sustinut de consilierii locali municipali ai P.D. pentru ca el trebuie sa raspunda asteptarilor concetatenilor nostri.

Rep: Ramanem la perioada campaniei electorale. In Angajamentul Aliantei D.A. PNL-PD, Theodor Stolojan considera ca, desi activitatea Guvernului este spre binele poporului, romanii continua sa fie supusi marginalizarii in propria tara. Cum comentati aceasta afirmatie?

D.V. Imi este greu sa comentez afirmatiile domnului Theodor Stolojan, cu atat mai mult cu cat domnia sa, presupun, a facut aceste afirmatii atunci cand era candidatul Aliantei pentru functia de presedinte al Romaniei.

Astazi, presedinte este Traian Basescu a carui personalitate este complet diferita de a domnului Theodor Stolojan si care, evident, si-a construit campania electorala pornind de la o abordare diferita.

Rep: Mandria de a fi roman trebuie sa se intemeieze pe Dreptate si Adevar! In opinia dvs, considerati ca actuala guvernare va aduce "dreptatea si adevarul" si se va produce mult visata schimare?

D.V. Sper din tot sufletul sa se produca aceasta mult asteptata schimbare in timpul mandatului acestui guvern. Ce va pot spune cu certitudine insa este ca exista vointa politica pentru ca aceste doua cuvinte sa capete acelasi sens pentru fiecare roman.

Rep: Considerati ca actuala guvernare locala este un vector de imagine pozitiv al Aliantei DA. PNL-PD?

D.V. Sincer vorbind, in acest moment, nu pot spune ca actuala guvernare locala este un vector de imagine pozitiv al Aliantei P.N.L -P.D.. Mai exista unele asperitati care, insa, in opinia mea, incep sa se netezeasca. Este nevoie de dialog, de comunicare. Acest lucru a inceput sa se petreaca si, pe cale de consecinta, imaginea Aliantei a inceput sa se imbunatateasca.

Interesul nostru comun este ca brailenii sa inceapa "sa simta" beneficiile guvernarii locale si atunci, cu certitudine, imaginea Aliantei va fi pozitiva.

Rep: In opinia dvs, care credeti ca sunt problemele urgente care trebuiau rezolvate pentru Braila si, inca, nu s-au rezolvat?

D.V. Crearea de facilitati pentru investitori in vederea atragerii acestora catre Braila. Braila are mare nevoie de locuri de munca pentru barbati si de diversificarea ofertei pe piata muncii pentru femei. Braila are un mare potentail turistic, fiind port la Dunare. Braila nu este cunoscuta in tara si in lume. Trebuie sa ne prezentam, sa ne facem cunoscuti.

Prin facilitati fiscale locale trebuie sa devenim atractivi pentru investitori. Odata rezolvata aceasta problema se creaza surse de venit la bugetul local si devin realizabile si celelalte "urgente" ale Brailei (infrastructura, alimentare cu apa, canalizare, locuinte, etc.).

Rep: Recent, institutul „Ovidiu Sincai“, condus de Adrian Severin, a lansat un raport conform caruia o posibila criza in relatiile Romaniei cu UE se va transforma intr-o criza interna, care va putea fi dezamorsata fie prin alegeri anticipate, fie, „preferabil“, printr-un guvern PNL-PSD sau D.A.-PSD. Cum comentati acest lucru?

D.V. Nu pot comenta concluziile unui raport intocmit de un prestigios institut cum este "Ovidiu Sincai" cu atat mai mult cu cat acesta este condus de fostul meu coleg de partid Adrian Severin, pe care il apreciez in mod deosebit. Totusi, va rog sa remarcati ca aceste concluzii se bazeaza pe anumite supozitii.

Eu sunt convinsa ca Guvernul Tariceanu stie sa gestioneze relatiile Romaniei cu Uniunea Europeana si nu va exista nici un fel de "criza", interna sau externa. Cu atat mai putin " ar fi posibila o guvernare P.N.L- P.S.D. sau D.A.- P.S.D." chiar daca ea este "preferata" de semnatarii raportului.

Rep: In calitate de viceprimar al Brailei, considerati ca numirea noilor directori ai institutiilor deconcentrate pe plan local are la baza o asa-numita "presiune politica"? In urma cu cateva zile, cativa lideri PSD din tara (Florin Iordache -PSD Olt, Ioan Timis- PSD Hunedoara) au acuzat prefectii PNL-PD ca determina prin presiuni directe sau indirecte demisia functionarilor publici care detin

posturi de conducere in administratia locala.

D.V. Categoric nu pot vorbi, la Braila, de "presiuni politice" care sa vizeze schimbarea din functie a directorilor institutiilor deconcentrate. Mai degraba este vorba de o "mentalitate de tranzitie" conform careia orice schimbare are "iz politic" chiar daca este bazata, fara echivoc, pe incompetenta.

Rep: La inceputul saptamanii trecute, deputatii PSD sustinuti de parlamentarii PRM au anuntat ca intentioneaza sa stranga semnaturi pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in cazul afacerii imobiliare a presedintelui Traian Basescu, acuzat de abuz in servicu si fals in declaratii.

Cu toate acestea, presedintele Camerei si liderul PSD, Adrian Nastase s-a aratat sceptic fata de infiintarea acestei comisii. In opinia dvs., aceasta alianta PSD-PRM in anchetarea presedintelui Basescu va scoate la iveala si alte nereguli in afara de ceea ce a declarat presedintele Romaniei cu privire la afacerile sale imobiliare?

D.V. Intrebarea mi se pare tendentioasa. Eu nu am stiinta despre preocupari ale presedintelul Romaniei, Traian Basescu, in afaceri imobiliare. In opinia mea, acest nou scandal mediatic pe care il incearca P.S.D. - secondat de P.R.M.- denota disperarea acestor partide aflate "in cadere libera" in optiunile electoratului. Categoric aceasta abordare nu le va aduce un plus de imagine.

Rep: In cadrul reuniunii Ligii Alesilor Locali ai PSD, senatorul Aurel Simionescu a declarat ca guvernul Nastase a lasat mostenire noului executiv suma de 10 mii miliarde lei, bani care "se topesc instantaneu la modul cum sunt gestionati" .Totodata, senatorul Aurel Simionescu a recunoscut ca in cadrul partidului sau inca mai sunt probleme in luarea deciziilor. Cum comentati aceste declaratii?

D.V. Declaratiile politice sunt "doar" declaratii politice. Mai ramane ca domnul senator Aurel Simionescu sa demonstreze romanilor ca exista aceasta "mostenire" de 10 mii miliarde lei, mostenire pe care nici unul dintre contribuabilii acestei tari nu a simtit-o. Poate a simtit-o vreunul dintre cei "iertati" de datorii de catre Guvernul Nastase.

Si atunci ii dau dreptate ca "s-au si topit" la modul in care au fost gestionati de acelasi Guvern Nastase. In ceea ce priveste problemele din sanul P.S.D. nu doresc sa le comentez. Sunt problemele lor interne si, probabil, va mai trece multa vreme pana cand le vor rezolva.