Pozitia lui Adrian Nastase in partid a mai slabit, odata cu inca o lovitura incasata din partea Grupului de la Cluj, care a dat tonul sustinerii actualului sef al formatiunii la candidatura pentru o noua functie.

Astfel votul pentru ocuparea unui loc in comisia parlamentara de integrare europeana a fost dat in majoritate pentru candidatul propus de Victor Ponta, nu pentru cel propus de Adrian Nastase. In plus liderul Grupului de la Cluj, Ioan Rus, a declarat ca nu agreeaza baremurile de vechime prezentate de Nastase pe motiv ca “blocheaza competitia”.

Adrian Nastase a propus ca cei care vor sa candideze la functiile importante sa aiba o vechime de 7-10 ani in partid.

Despre unul dintre oamenii fideli lui Adrian Nastase, senatorul Cristian Diaconescu, umbla zvonul ca ar dori sa candideze la sefia partidului, iar senatorul Sorin Oprescu si-a anuntat clar intentia de a fi contracandidatul lui Adrian Nastase pentru a doua pozitie in partid.

Daca se mai pune si la socoteala si senatorul Antonie Iorgovan, care, dupa ce l-a trimis pe actualul presedinte al PSD la dracu, a anuntat ca va candida exact pe aceeasi functie pe care candideaza Nastase, rezulta foarte clar ca pozitia acestuia este serios amenintata.

Alt mare fost sustinator al lui Nastase, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a dat porunca sa fie aruncate toate tablourile cu actualul sef al partidului.

Situata intre Cluj, Vrancea si Bucuresti, organizatia Mures nici nu parlojeste campurile in urma, dar nici nu ia o pozitie ferma, pe considerente de democratie. Mai pe romaneste spus, participa la actiune, dar nu se baga.

Presedintele filialei Mures, Ovidiu Natea, a spus ca treaba cu vechimea este doar o propunere si nu intelege de ce a creat atatea valuri. “Toate acestea sunt chestiuni care se discuta, se voteaza in vederea redactarii unui nou statut. Şi eu sunt de parere ca este realmente nevoie de o vechime de cel putin trei ani.

Ca vor fi trei, sapte sau alta cifra, se va hotari”, a spus Natea. In ceea ce priveste inscrierea in competitie pentru functii in partid la nivel central, Natea estede parere ca trebuie sa se faca inscrieri fara preselectie. “Inscrierile sunt optionale si personale, iar delegatii vor vota pe cine vor.

Celor de la Mures nu li s-a trasat niciodata vreo directiva pentru a acorda votul cuiva. Acreditarea ideii ca PSD este impartit in grupuri si grupulete este falsa”, a apreciat Natea. Actualul lider local spune ca, probabil, la randul sau, va candida pentru un nou mandat la sefia filialei.

Pentru a mai domoli spiritele in partid, Adrian Nastase a incercat fara succes o actiune de socializare invitandu-si colegii la Capsa.

L-am contactat telefonic pe Adrian Nastase in incercarea de a afla daca agreeaza non-combatul organizatiei Mures, dar s-a scuzat ca nu poate vorbi, din cauza ca se afla pe aeroportul din Munchen. Probabil ca nu vroia sa dea banii tarii pe roaming, desi stim ca beneficiaza de un abonament cu mii de minute incluse.