In organizarea Societatii Nationale de Radiestezie si Inforenergetica, filiala din Targu Mures, si cu concursul nemijlocit al Universitatii “Petru Maior”, sambata, ora 11, in Aula Universitatii, prof. univ. dr. Traian D.

Stanciulescu a sustinut conferinta cu tema “Puterea simbolului - influenta literei, a cuvantului si a limbajului”.

Traian D. Stanciulescu este profesor la Universitatea “Al. I. Cuza” din Iasi si vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Sustinatorilor Terapiilor Neconventionale din Romania.

Interesanta sa expunere - in fond o pledoarie pentru redescoperirea de sine si de Dumnezeu, precum si pentru descoperirea sensurilor profunde ale existentei umane - a durat mai bine de doua ore, fiind urmata de lansarea cartii sale, “Terapia prin lumina”.

“Am avut o mare cumpana acum cativa ani…”

Arhitect si filozof ca formatie, Traian D. Stanciulescu a trait o experienta de viata tulburatoare. Ceea ce ar fi putut fi un sfarsit de drum in urma cu cativa ani - o supra-pancreatita cu complicatii - s-a dovedit a fi pentru el un nou inceput.

A redescoperit credinta in Dumnezeu, prin intermediul parintelui Ghelasie, s-a redescoperit pe sine si lumea in care traim ca pe o lume incarcata de simboluri. In acest fel a ajuns sa-si puna intrebari existentiale fundamentale : Ce suntem noi? De unde venim si incotro ne ducem? Care este sensul existentei noastre?

Traian D. Stanciulescu: “Totul in jurul nostru este simbol. Traim intr-o lume a simbolurilor, iar noi, ca fiinte umane, reprezentam o intentie de armonizare a ceea ce ne inconjoara.

Faptul ca intram uneori in disputa unii cu altii, se datoreaza insuficientei cunoasterii reciproce, precum si faptului ca ne raportam la un sistem de valori propriu pe care de regula il declaram - fara drept de apel - a fi superior altora si nu intelegem suficient practica simbolica a celuilalt.

Poate ca ar trebui sa meditam mult mai profund la sensul existentei umane in general si la sensul existentei noastre in particular. Cu siguranta ca am redescoperi puterea de simbol a cuvantului, pentru ca noi toti in aceasta lume vibram sub bataia de aripi a ingerilor”.

Intr-o lume marcata de conflicte diverse si discrepante din ce in ce mai evidente, conferinta sustinuta de Traian D. Stanciulescu are un mesaj profund si convingator: sa incercam, prin puterea de simbol a cuvantului, sa aflam ceea ce ne apropie si nu ceea ce aparent, ne desparte.