Comisia de vanzare a spatiilor a negociat, in ultimele doua luni, vanzarea a 53 de spatii comerciale, care valoareaza peste 95 de miliarde de lei. Pana in prezent, Comisia a inaintat spre evaluare 245 de spatii, din care s-au primit deja rapoartele pentru 139. La negocierile desfasurate ieri, de Comisie, au fost vandute alte trei spatii, iar pentru doua dintre ele s-a decis reevaluarea.

Negocierile au inceput cu reprezentantii firmei Transfabe, al carei spatiu de pe B-dul Eroilor, nr. 3, in suprafata de 28 de mp, s-a aflat pe lista revocata de CL in 10 ianuarie. Firma a deschis un proces cu CL pentru revocarea hotararii. Argumentele din cadrul negocierii au fost extrem de puternic sustinute de ambele parti.

"Sunt singurul bijutier care face bijuterii, manual, in centrul Clujului si ma zbat sa fac fata concurentei neloiale. Ar trebui sa se tina cont de lucrul acesta", a declarat foarte afectat patronul firmei, Cristian Farcasan, la auzul pretului cerut de presedintele Comisiei, Alin Tise.

S-a discutat foarte aprins despre "istoria" acestui spatiu, referitor la starea jalnica in care a fost preluat si investitiile facute de chirias. "Va putem lasa la minim 1,875 de miliarde de lei, dar nu mai putin", a spus Tise. Patronul a replicat ca acest pret este imens si nu are cum sa-l plateasca. "Platesc eu de la mine sa facem o reevaluare", a declarat consilierul PSD, Stefan Dimitriu.

Dupa o ora de discutii, s-a hotarat amanarea pentru 10 martie.

Reprezentantii firmei "3+3" SRL s-au prezentat in bloc la negocieri. Sase frizeri au venit in fata Comisiei sa cumpere spatiul din Piata Unirii numarul 13. S-a inceput de la 1.600 de euro pe metru patrat. Cumparatorii au fost foarte nehotarati, abia dupa cateva minute bune unul dintre ei luandu-si inima in dinti pentru a avansa un pret. In final, s-a ajuns la peste 1.

400 de euro, adica 2,8 miliarde de lei pentru cei 53 de metri patrati. Celelalte doua spatii vandute ieri sunt: cel de pe strada I.M. Klein, nr. 3, 43 de mp vandut catre SC Coroli SRL cu 600 de milioane de lei si cel de pe strada Berariei 5, 96 de mp, catre Jurian Tudor, cu 1,5 miliarde de lei. In fara de Transfabe, ieri, au fost amanate negocierile si pentru spatiul de 8 mp din 21 Decembrie, nr.

57, evaluat la 283 de milioane si pentru care s-a decis reevaluarea.

"Daca lucram in ritmul acesta, pana in 15 martie vor fi gata sigur toate evaluarile si poate vom reusi sa terminam si cu vanzarea prin negociere directa pana la sfarsitul lui martie", a declarat Alin Tise. Potrivit acestuia, se lucreaza si la un caiet tip de sarcini pentru licitatiile prin care vor fi vandute restul de spatii.

Intre timp, se fac si verificari ale situatilor a 44 de firme care apareau cu restante in evidentele Primariei, pentru a nu se strecura nici o eroare. Dintre acestea, in urma verificarilor, 10 vor fi chemate la negociere directa.