Prezent la o intalnire cu liderii PSD din judet in... Gara Bacau, ex-premierul Adrian Nastase a ironizat politica externa a lui Traian Basescu. "Eu am impresia ca domnul Traian Basescu are o strategie de realizare a unei federatii care se va numi Statele Unite ale Marii Negre" - a spus Nastase.

Prezent pentru scurt timp in Bacau pentru o discutie fulger cu liderii locali ai PSD, Adrian Nastase facut si o scurta declaratie de presa privind politica externa a tarii dupa instalarea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei. "Eu am impresia ca domnul Traian Basescu construieste, are o strategie de realizare a unei federatii care se va numi Statele Unite ale Marii Negre.

Inteleg ca noi reprezentam liderul Marii Negre si probabil ca dansul a discutat pe larg despre deficitul bugetar al Marii Negre in SUA, la FMI. Lasand gluma la o parte, eu cred ca avem probleme importante in continuare in relatia cu UE si ar trebui sa vedem cum pregatim semnarea tratatului si mai ales ratificarea tratatului de integrare, de aderare la UE.

Avem, de asemenea, probleme fierbinti in apropierea noastra, Balcanii raman in continuare o zona dificila si Romania cred ca are de jucat un rol important", ne-a declarat Adrian Nastase, presedintele PSD.

Munca de partid intre doua trenuri

Adrian Nastase, presedintele Partidului Social Democrat, a fost ieri in Bacau intr-o vizita fulger. Fostul prim-ministru s-a intalnit cu trei dintre liderii locali ai PSD, Dumitru Bontas, presedintele interimar al organizatiei judetene, senatorul Catalin Mardare, presedintele interimar al organizatiei municipale si Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean.

Intalnirea a avut loc in Gara Bacau si a durat aproximativ 40 de minute. "Le-am spus cateva ganduri, am schimbat cateva impresii dupa Biroul executiv Central si ne pregatim pentru un alt moment, o intalnire a BEC si, bineinteles pregatim alegerile din cadrul Conferintei Judetene, astfel incat la Congres sa fim foarte bine pregatiti din toate punctele de vedere, oameni de calitate, mesaje bune.

La acest sfrsit de saptamana mi-am propus sa merg in Neamt, Botosani si Suceava pentru a le transmite colegilor nostri de acolo mesajul clar al BEC de unitate a partidului. Un mesaj modernizat, adus la zi, de promovarea a unei echipe puternice, care sa pregateasca partidul pentru a deveni cu adevarat o alternativa credibila de guvernare la actuala putere" , ne-a declarat Adrian Nastase.

El a mai afirmat ca in urmatoarele doua-trei saptamani va trece prin toate judetele. Nastase va reveni in Bacau in jur de 14 martie pentru a avea o discutie mai lunga cu liderii locali ai PSD si probabil intr-un cerc mai larg.