Negocierile pentru functiile din institutiile deconcentrate au fost incheiate. Conform declaratiilor presedintelui PD, deputatul Horia Vasioiu, Inspectoratul Scolar General a revenit democratilor. Pe ultima suta de metri, actualul inspector scolar, Viorel Mortu incearca prin diverse hotarari sa fixeze pe post anumiti directori si directori adjuncti in mai multe scoli si licee brailene.

Acest lucru s-a intamplat deja in toate scolile din Ianca, Surdila - Gaiseanca, Ciocile, Baraganu si o parte din scolile din municipiu.

Liderul democrat a prezentat decizia nr.147 din 25.02.2005 a Inspectoratului Scolar semnata de Viorel Mortu prin care se confirma in functia de director la Liceul Teoretic "Panait Cerna" Braila Neta Marian, titular la acelasi liceu incepand cu data de 01.03.2005 si pana la 01.11.2006.

Aceasta decizie este emisa in baza ordinului MEN nr.3271/ 28.02.200 privind reorganizarea inspectoratelor scolare judetene, ale art. nr.11 din Regulamentul privind organizarea si functionarea inspectoratelor scolare inregistrat la nr. 3122/12.08.2002. "Probabil ca dansul nu stie ce se intampla in Ministerul |nvatamantului.

Urmeaza ca printr-o hotarare a ministrului toti directorii de scoli sa dea un examen si sa aiba si un contract de management urmand ca metodologia sa fie aprobata printr-o hotarare de guvern si in circa doua saptamani sa apara.

Cred ca acum pe ultima suta de metri se incearca o diversiune de catre inspectorul scolar general dar rezultatele le vom vedea peste foarte putin timp" sustine Horia Vasioiu.

Deputatul PD a declarat ca "nu stie daca Neta Marian este cu PSD-ul sau nu dar multi dintre directori, daca nu sunt membri PSD sunt apropiati ai PSD-ului. Acest lucru pentru ca domnul Mortu a facut politica PSD-ista cu brio in Inspectoratul Scolar".