In cadrul sedintei Consiliului Local Municipal pe luna februarie, a fost adoptat proiectul de hotarare initiat de primarul Constantin Cibu privind scoaterea la licitatie publica, (in vederea concesionarii ) a terenului in suprafata de 5.300,00 m.p. situat pe malul stang al Dunarii, in zona strazii Grivita, in vederea construirii unei fabrici de yahturi.

Firma "Neptune Marine Group" va aloca proiectului un buget de 250.000 euro in vederea angajarii si specializarii oamenilor printr-un program de training in Olanda, astfel incat produsele realizate sa atinga standardele de calitate propuse. Investitorul are o experienta de peste 30 ani in domeniul constructiilor de ambarcatiuni si peste 1000 de iahturi construite pana acum.

Aceasta firma isi propune sa deschida la Braila cea mai moderna fabrica de iahturi din Romania deoarece producatorul olandez a constatat conditii fertile de lucru si de dezvoltare aici. Primul produs pe care firma "Den Breejen" il va realiza in fabrica din Braila va fi yahtul "Neptunus 41 Sport", model ce va fi urmat de "Elling 2" si alte modele mai mici ale lui Neptunus.

Pentru constructia acestei fabrici, "Neptune Marine Group" se va implica atat in construirea propriu-zisa a unei hale de lucru cat si in dotarea acesteia cu cel mai modern echipament folosit in productia acestui tip de ambarcatiuni.

Referitor la acest proiect, primarul municipiului, Constantin Cibu a declarat ca "zona unde se va construi aceasta fabrica trebuie mascata pentru ca in momentul de fata arata foarte urat".