"Uite cum ne sfideaza si acum, mesteca guma, dom'le", declara primarul Cibu despre directorul Administratiei Portuare.

In cadrul sedintei Consiliului Local Municipal pe luna februarie, consilierii au luat in discutie cazul directorului Directiei Administratiei Portuare Braila, Gheorghe Scarlat, dar nu s-a ajuns la nici un consens in privinta acestuia. Discutiile au durat mai bine de o ora si au avut ca subiect modul in care directorul Scarlat ar fi trebuit sa respecte hotararea CLM nr. 527 din 3 decembrie 2004, dar nu a respectat-o.

Acesta trebuia sa intocmeasca Anexa 1 la hotarare care presupunea masurarea terenului care urma sa fie concesionat catre SC „Hercules" SA, teren aferent constructiilor definitive pe care societatea le detine in zona portuara si pentru care firma respectiva trebuia sa plateasca suma de 0,253 euro/ mp.

Directorul DAP a declarat ca „Hercules" doreste sa concesioneze o suprafata de teren mai mare decat cea legala, ca firma are datorii mari la plata chiriei pentru terenul ocupat si ca anumite persoane din conducerea Primariei ii forteaza mana sa incheie contractul cu aceasta firma in conditii dezavantajoase pentru municipalitate.

In cadrul sedintei CLM, directorul Scarlat a afirmat ca firma „Hercules" nu a solicitat DAP concesionarea suprafetei respective de teren si ca el isi face doar datoria.

Demne de mentionat sunt afirmatiile dure la care s-a ajuns de genul: „Scarlat nu-i intreg la cap", „Uite cum ne sfideaza si acum, mesteca guma, dom’le (Constantin Cibu) sau „primarul Cibu si Sorina Bosoanca (sef Directie Juridica a Primariei) au avut un comportament primitiv fata de mine (Gh. Scarlat)" si multe alte cuvinte jignitoare.

Consilierii au opinat ca cel mai corect ar fi ca Gheorghe Scarlat sa-si dea demisia, dar Primarul Constantin Cibu i-a mai lasat ragaz pana la urmatoarea sedinta de Consiliu Local cand va fi pusa din nou in discutie situatia directorului DAP Braila si se va lua o hotarre definitiva.