Inspectoratul Scolar Judetean se pregateste sa-si schimbe, cat de curand, seful. Mai precis, interimatul lui Dima Zainea (actualul inspector general) este pe cale sa ia sfarsit, iar scaunul de sef al ISJ Constanta se pregateste a fi predat – dupa cum sustin sursele noastre –, cu concurs cu tot, democratei Narciz Amza.

Oricum, este lucru de la sine inteles, deoarece se stia de la bun inceput ca prefectul nu agrea varianta Dima Zainea, la fel nici o parte dintre democratii constanteni si nu numai.

De altfel, dupa mai bine de doua saptamani, in care a avut destul timp sa se acomodeze cu sarcinile care ii reveneau, nici pana in momentul de fata inspectorul general Dima Zainea nu le face fata, fiind in necunostinta de cauza cu multe activitati care depind de Inspectoratul pe care se presupune ca il conduce.

Chiar si dupa mai bine de doua saptamani, Dima Zainea nu a reusit sa intre pe deplin in pielea celui care ar fi trebuit sa fie, adica inspector general. Aceasta fie pentru ca stie ca detine postul cu titlul de interimar, fie pentru ca, pur si simplu, nu este in stare sa faca fata volumului foarte mare de informatie si munca.

Asadar, indoiala prefectului cu privire la Dima Zainea s-a dovedit a fi intemeiata.

O persoana care nu s-a remarcat in viata publica in sensul pozitiv (nici macar in perioada „de gratie" cand se certa pe scaunul de presedinte al PD Medgidia cu Dumitru Moinescu) si care nu a avut performante scolare, dupa cum insusi declara la prima intalnire cu presa, nu putea fi capabila sa gestioneze activitatea destul de stufoasa de la Inspectorat, mai ales ca acesta nu a mai

lucrat in domeniu si nu indeplineste toate conditiile necesare unui inspector general.Conform surselor noastre, se pare ca cineva nu este multumit nici de numirea nici de activitatea noului inspector, in locul acestuia urmand, cat de curand, sa fie desemnat altcineva de la PD Constanta, mai precis Narciz Amza.

Dima Zainea, total nepotrivit ca inspector general

Pe de alta parte, una dintre numeroasele dovezi ca Partidul Democrat a fost mai mult decat neinspirat (si probabil cu totul altele decat binele ISJ Constanta au fost interesele) cand l-a propulsat pe Dima Zainea in functia de inspector general scolar este aceea ca informatiile pe care ar trebui sa le furnizeze chiar el sunt furnizate de catre secretara Inspectorului sau de oricine altcineva.

Nu de alta, dar chiar Dima Zainea recomanda curiosilor sa apeleze, pentru treburi serioase care tin de Inspectorat, la oricine altcineva numai la el nu, pentru ca el are in cap… doar poezie. Cel putin asa se declara Dima Zainea: un poet.

Bravo lui, poate ca este, dar nu intelegem cu ce ajuta aceasta sensibilitate (autoproclamata totusi) a inspectorului general scolar cand vine vorba de bunul mers al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta. Poezia domniei sale rezolva oare problemele Inspectoratului si face lumina in incalceala lasata de predecesori? Cu siguranta nu.