Presedintele PD Braila, Horia Vasioiu, si subprefectul democrat Aurica Avram au declarat in cadrul ultimei conferinte de presa ca nu au stiut de rezervele prefectului Nicolae Mitroi in privinta catorva dintre persoanele propuse de democrati ca directori pentru serviciile deconcentrate.

Deputatul PD Braila a declarat ca s-a facut de ras in fata unor ministri, carora le-a cerut sa-i numeasca cat mai repede pe noii directori, in conditiile in care acestia nu primisera din partea prefectului documentele oficiale, prin care se dadea avizul pentru aceste persoane.

La randul sau, subprefectul Aurica Avram a subliniat ca prefectul nu ar fi dat avizul pentru cateva dintre persoanele propuse atat de liberali cat si de democrati si ca ar fi oprit la el dosarele respective.

Avram a precizat ca, in perioada cat prefectul Mitroi a fost plecat din tara, el personal a semnat, in numele Prefecturii, toate cele 15 avize, pentru 15 candidati la functia de director pentru deconcentrate. "Este posibil ca unele dintre acestea, dar nu mai mult de doua, sa fi fost retinute pe considerente pe care eu nu le cunosc.

Probabil ca prefectul a vrut sa faca niste verificari suplimentare asupra persoanelor respective, dar pot sa va confirm ca 13 din cele 15 avize semnate de mine au fost deja expediate la Bucuresti si au ajuns si la ministere. In cursul zilelor urmatoare o sa verific si o sa discut cu domnul prefect, ca sa vad la cine se refera, atunci cand spune ca nu a dat avizul.

Eu precizez ca, pentru cei carora le-am dat eu avizul, in numele Prefecturii, am discutat cu domnul prefect si mi-a dat acordul sau sa semnez".

Pe de alta parte, presedintele PD, deputatul Horia Vasioiu, a afirmat ca nu a stiut si nici nu a fost informat despre aceasta decizie a prefectului de a refuza avizul unora dintre directorii propusi de democrati.

Acesta a declarat ca personal a inmanat la ministere copii dupa cele 15 avize semnate de subprefectul Avram, cat si CV-urile aferente, atat ale unor candidati liberali cat si a celor democrati. Horia Vasioiu sustine ca au fost discutii cu prefectul pe aceasta tema dar nu a observat vreo opozitie din partea acestuia.

Din contra, democratii au avut o obiectie fata de un candidat liberal, care nu respecta regula stabilita de la inceput, si anume aceea ca noii directori propusi de cele doua formatiuni politice sa nu mai fi ocupat niciodata functii de conducere.

Persoana in cauza a fost Stefan Sampetru, propus de PNL pentru Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar care, a fost candva si director al Directiei Muncii: "A fost o intelegere pe care am avut-o initial, inainte de a incepe negocierea. Am spus ca sa venim cu oameni noi, care nu au mai ocupat functii de directori ai serviciilor deconcentrate, indiferent in ce mandat.

PD nu a nominalizat pe nimeni care sa mai fi fost vreodata pe o functie in deconcentrate, si le-am cerut colegilor nostri liberali sa respecte intelegerea si sa renunte la candidatul respectiv. Domnul subprefect a avut spre semnare avizul domnului Sampetru, dar, conform intelegerii, nu l-a semnat", a declarat deputatul Horia Vasioiu.

Cu privire la atitudinea prefectului Nicolae Mitroi, deputatul PD a precizat ca este dispus oricand sa discute cu prefectul pe aceasta tema: "Mie unul, nu mi-a spus niciodata prefectul ca nu ar fi fost de acord cu vreun dosar. Este pacat ca s-a intamplat treaba asta, pentru ca ar fi fost normal si firesc sa-mi comunice si mie ca are asemenea rezerve, nu sa aflu din presa.

Eu il voi intreba ce s-a intamplat, vom avea o discutie, si-l voi ruga sa trimita imediat dosarele la Bucuresti, pentru ca oamenii pe care i-am propus sunt foarte bine verificati, sunt de foarte buna calitate. Pana la urma, prefectul face parte dintr-un partid politic si domnul prefect, ca si domnul subprefect, sunt organe executive.

Daca sunt probleme asupra vreunui dosar, sa discutam, poate el are niste informatii pe care noi nu le avem.

Noi nu spunem ca nu avem ce discuta asupra acestor dosare, ba da, vedem care sunt problemele si le discutam, dar sa fie repede, nu sa tinem dosarele doua-trei saptamani in sertar, iar eu ma duc la ministri si-i intreb de ce nu l-au schimbat pe ala sau pe ala, si ei imi spun ca nu au avut cu cine sa-l schimbe, ca nu le-a trimis Prefectura nominalizarea pentru noul director.

Asta este un lucru grav, foarte grav, am fost pus intr-o postura ingrata dintr-o neglijenta a unuia, se face din tantar, armasar. Nu stiu ce sa mai spun, dar am impresia ca unii dintre oamenii astia sunt pusi numai ca sa bage bete in roate".

Horia Vasioiu a mai afirmat ca a fost pus in aceasta postura penibila fata de ministrul de resort care nu primise nominalizarea pentru schimbarea conducerii la Agentia de Mediu, Garda de Mediu si Inspectoratul Scolar: "Sa nu-si inchipuie nici prefectul Mitroi, si nici altcineva de la PNL, de pe-acolo, ca eu sunt pacaliciul lor sau o marioneta.

Mi se pare o chestie pur si simplu deplasata sa blocheze documentele si sa nu-mi spuna nimic", a mai adaugat deputatul PD.