Primarul municipiului, Constantin Cibu, a recunoscut in cadrul ultimei conferinte de presa ca are o colaborare buna cu fostul sau coleg de partid, presedintele partidului Mileniului III, Adrian Ritzinger in ceea ce priveste campania electorala pe care o desfasoara in PNL pentru a obtine functia de presedinte al partidului.

Cibu a declarat ca Ritzinger este platit de o firma, al carei nume este confidential pentru a da sfaturi tehnice. "Colaborez cu domnul Ritzinger, el este platit de o firma, ne da sfaturi tehnice. Nu are importanta care este firma iar cu domnul Stancu (presedintele PSD Braila) nu am nici o legatura, astea sunt niste inventii, din partea unora sau altora.

Nu stiu cine are interes sa inventeze asa ceva". Primarul a mai recunoscut ca in urma cu cateva luni, a facut presiuni asupra colegului sau de partid, patronul Gheorghe Caruz, sa-l dea afara din serviciu pe Adrian Ritzinger drept pedeapsa pentru ca a demisionat din PNL.

In opinia sa, ceea ce a facut atunci nu are nici o legatura cu faptul ca acum l-a angajat pe fostul liberal sa-l ajute sa ajunga presedinte PNL Braila: "Ala a fost un anumit moment pentru partid, acum este un alt moment, nu pot sa neg ca nu este un specialist in asemenea treburi. Salariul cu care este platit este confidential, la fel si firma. Dar este legal.

Eu niciodata nu am spus ca nu-l apreciez pe domnul Ritzinger, dar in momentul respectiv n-a fost de bun augur pentru partid solutia pe care au ales-o el si ceilalti liberali, care au demisionat.

Chiar daca este si presedintele altui partid, acest lucru nu are nu are nici o legatura cu activitatea sa acum; asta o face in timpul lui liber, si fiecare are dreptul sa presteze mai multe activitati in timpul lui liber ", sustine primarul liberal.

Intrebat fiind daca este adevarat ca il plateste pe liderul partidului Mileniului III, ca sa ii convinga pe liberalii din judet sa-l voteze pe primarul Cibu, si nu pe actualul presedinte, Dan Sabau, candidatul la presedintia PNL a declarat ca nu stie exact ce face Ritzinger: "Nu stiu care e procedura.

Cred ca arata calitatile, defectele fiecaruia, ce e in stare sa fac unul, ce nu a facut celalalt - asta este o campanie electorala, de fapt". Totodata, primarul a mai declarat ca, daca va ajunge presedintele organizatiei judetene PNL, nu ar avea nimic impotriva sa-i primeasca inapoi in partid pe cei care au demisionat anul trecut odata cu Adrian Ritzinger.

"Atunci cand au plecat acei domni din partid, au spus ca se vor reintoarce in PNL odata cu plecarea domnlui Sabau din functia de presedinte. Si eu cred ca nu va fi o pierdere pentru partid, dimpotriva, va fi un castig reintoarcerea demisionarilor din momentul respectiv", sustine Cibu. Potrivit acestuia, alegerile in PNL vor avea loc pe 19 iunie.

"Pana atunci se vor stabili datele adunarilor generale de la comune si sate cat si cea de la municipiu. Iar acum in primul comitet interimar noi trebuie sa stabilim norma de reprezentare pentru fiecare", explica primarul liberal.