Viceprimarul Brailei, Lucian Tilea a fost intrebat in cadrul unei conferinte de presa cum este corect, in cazul unui demnitar, folosirea termenului de "tigan" sau de "rrom"? Reporterul si-a justificat aceasta intrebare prin prisma faptului ca intr-un document holograf scris de un demnitar brailean apare cuvantul rrom taiat si deasupra inlocuit cu termenul "tigan".

Raspunsul viceprimarului a fost cat se poate de neasteptat. "Asta inseamna dintr-o data ca intrebarea are un caracter politic la care eu, in calitate de viceprimar nu pot raspunde decat intr-o conferinta de presa la liberali. Eu aici fac administratie, pentru asta sunt platit" Dar, revine ulterior si explica: "Este o recomandare a Comunitatii Europene folosirea termenului de "rrom".

Cuvantul "tigan" prezent in Dictionarul Limbii Romane nu are nici un fel de conotatie peiorativa decat daca este folosit intr-un anume context". La randul sau, primarul Constantin Cibu a explicat ca "este o greseala mare din partea unui parlamentar, indiferent din ce partid face parte, de a nu folosi termenul de rrom, asa cum este stabilit.

Noi avem niste actiuni pentru integrarea in societate a rromilor, am cheltuit foarte multi bani la km. 10 pentru reabilitarea a trei scari dintr-un camin si apartamente, lucrari care sunt aproape gata. Speram ca aceasta comunitate sa se integreze incet-incet in societate.

In primul rand prin modul de a se convietui in aceste case si in al doilea rand prin incercari de a-i angaja la nivelul lor de pregatire". In opinia primarului, termenul de tigan este insinuant si peiorativ.