Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu a hotarat sa nu mai permita desfasurarea sedintelor de Consiliu Local Municipal in sala 404, din cadrul Palatului Administrativ. Ca urmare, ultima sedinta CLM a avut loc la sala mare a Teatrului "Maria Filotti".

Vis-a-vis de aceasta situatie, Primarul Constantin Cibu (PNL) a declarat ca interdictia este momentana dar, la aceeasi ora cu sedinta CLM, era organizata in sala cu pricina o alta manifestare, motiv pentru care nu s-a putut pune la dispozitia consilierilor municipali sala 404. De fapt, incaperea cu pricina nu a fost ocupata ci pur si simplu i s-a refuzat Primariei solicitarea de a utiliza sala.

In cadrul sedintei CLM, primarul a fost de acord sa renunte la aprobarea studiului de fezabilitate privind amenajarea unor noi cabinete pentru cei doi viceprimari. Motivul invocat a fost acela ca suma respectiva ar putea fi folosita pentru amenajarea unei sali de sedinte proprii , unde s-ar putea desfasura pe langa sedintele de CLM si alte intruniri organizate de Primarie.

Consilierii au votat amanarea acestui proiect de hotarare Conform raportului de specialitate intocmit de directia de Urbanism, Amenajarea Teritoriului si Lucrari Publice, investitia ar fi costat 3.736.234.410 de lei. Consilierul PD Mihaela Picu a solicitat lamuriri cu privire la aceasta suma deoarece pentru o astfel de amenajare, conform bugetului pe 2005, sunt alocate doar 2 miliarde de lei.

La randul sau, consilierul PRM Gheorghe Bucur a propus ca acest proiect sa fie amanat, in contextul in care CLM nu are o sala proprie de sedinte. Primarul municipiului, Constantin Cibu a fost de acord cu aceasta din urma propunerea consilierului Bucur si a explicat ca, "la data la care a fost introdus acest proiect pe ordinea de zi, nu se punea problema salii de sedinte pentru Consiliul Local.

Acum, se pare ca au aparut niste neintelegeri si suntem blocati. Sa vedem acest proiect din punctul de vedere ridicat de domnul Bucur, adica mai bine sa construim o sala de consiliu in cadrul Primariei. Mai vedem pe unde stau viceprimarii. E frumos sa tii consiliul la teatru, dar e peste mana, iti mai trebuie cate o hotarare veche si e dificil.

Parerea mea, sa gasim o sala de consiliu a Primariei". Nici consilierul PD Ionel Mihalache nu s-a lasat mai prejos. El a fost de acord cu propunerea facuta in plenul sedintei CLM, "pentru a nu mai fi pusi in situatia de a ni se inchide usile in nas".

"Eu as caracteriza chiar ca un abuz ceea ce face conducerea CJ", declara subprefectul Aurica Avram

Subprefectul judetului, Aurica Avram a declarat ca decizia presedintelui CJ de a nu mai permite accesul consilierilor municipali in sala 404, pentru sedintele CLM este un abuz din partea presedintelui CJ, Gheoghre Bunea Stancu. "Protejezi investitia, dar nu in detrimentul bunei desfasurari a activitatii CLM.

Din acest punct de vedere, eu as caracteriza chiar ca un abuz ceea ce face conducerea CJ. Consilierii municipali nu vin acolo sa distruga bunurile din sala, ci pentru a hotari asupra unor probleme majore ale municipiului. Ori, o asemenea atitudine ar putea fi caracterizata ca un abuz, ca sa nu spun chiar ca o copilarie.

Nu mi se pare o atitudine adecvata, si nu am avut cand sa discut cu domnul Stancu, pentru ca este plecat in strainatate, dar o sa abordez aceasta chestiune cu presedintele CJ".

La randul sau, consilierul democrat Corneliu Burada a declarat ca este de acord cu ideea ca sala respectiva trebuie folosita cu grija, dar nu considera ca refuzul accesului consilierilor municipali este din teama ca acestia ar putea distruge dotarile: "E normal sa dorim sa protejam, sa nu se strice ceea ce am amenajat acolo, dar, pe de alta parte, trebuie sa foloseasca toti ceea ce este acolo.

Cladirea este a Prefecturii, si exista un protocol intre cele trei institutii care-si au sediul in Palatul Administrativ, respectiv CLM, CJ si Prefectura, de a folosi in comun spatiul".

Totodata, presedintele PD, deputatul Horia Vasioiu a declarat ca nu exista sali corespunzatoare pentru desfasurarea sedintelor sau a diverselor intruniri." Aceste sali nu sunt adecvate pentru tinerea sedintelor, nu sunt spatioase, trebuie dotate cu microfoane. Sala Mare a Prefecturii este o sala micuta de cinema".

Ada MIHALIAN